Tiramisu reţetă originală

de claudia529 in Prajituri, 3 Mai 2013 | 5025 vizualizari

 

Tiramisu reţetă originală
Un deliciu de prajitura :X ! Desi suna ca fiind ceva foarte complicat, e unul dintre cele mai usoare deserturi !

 

INGREDIENTE

  • Tiramisu reţetă originală
  • 6 oua
  • 300g frisca
  • 1pachet jumate de piscoturi
  • 250 g de zahar
  • cafea
  • lichior ( Alexandrion )
  • cacao
  • 500 g mascarpone
  • esenta de rom
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu reţetă originală:

Tiramisu reţetă originală

Se separa oualele , albusurile se bat spuma (dar la sfarsit) ,iar galbenusurile se amesteca cu 200g de zahar deoarece restul de zahar se pune la spuma . Galbenusurile se amesteca cca. 10 minute pe baie de aburi pana se topeste zaharul , dupa topirea zaharului compozitia se lasa la racit.

Branza (mascarpone) se amesteca cu mixerul pana devine asemeni unei creme , peste care se pune compozitia cu galbenusurile si se amesteca . Spuma ( albusurile batute spuma impreuna cu zaharul si romul) se adauga peste branza si galbenusuri. Frisca lichida se mixeaza pana devine solida si se adauga peste restul compozitiei .

Cafeaua se face normal ,dar fara zahar (cel putin eu asa fac)  , iar dupa ce a fost luata de pe foc se adauga lichiorul . Piscoturile se inmoaie in cafea si se aseaza in tava cu partea cu zahar in jos.

Peste piscoturi se pune o treime din compozitie si dupa se aseaza al doilea strat de piscoturi , iar la sfarsit se pudreaza cacaoa pe desupra.

Prajitura se pune la frigider si poate fi servita a doua zi sau peste 2-3 ore in cazul pofticiosilor.

 

TIPS-URI

1

De obicei folosesc piscoturi Savoradi in ambalaj portocaliu , mi se par ai bune si atunci cand sunt inmuiate in cafea nu se rup asa usor.

2

Daca doriti puteti folosi doar spuma din albusuri.

3

Eu am facut o tava destul de mare , deci numarul de piscoturi variaza in functie de tava.

4

Eu am pus si putine stafide pentru un plus de aroma .

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţetă originală" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert tiramisu reteta fara oua