Tocana de legume la borcan

de Andreea Baraboi in Zacusca, 18 Sep 2014 | 6009 vizualizari

 

Ne pregatim pentru iarna si incepem sa facem pregatiri

 

INGREDIENTE

  • 2 kg ardei grasi de diferite culori
  • 1kg jumate ardei kapia
  • o cana de orez
  • 500 g bulion,
  • 1 kg ceapa
  • 1 kg morcov
  • 3foi de dafin
  • vegeta sau sare dupa preferinta
  • ulei 200 ml
  • piper
Portii: 9
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocana de legume la borcan:

Curatam ceapa  si o taiem nu chiar marunt si intr-o tigaie mai inalta o punem  sa se  inmoaie in ulei la foc mic.

Curatam morcovii si ii dam prin razatoarea mare si apoi dupa ce am  scos ceapa si a pus-o la scurs intr-o sita uleiul respectiv il folosim la calirea morcovului tot in acelasi vas unde am undit ceapa !

Orezul il spalam si il punem la unflat  dar sa nu ajunga la fierbere deoarece acesta va fierbe in tocana  de legume.Dupa ce sa unflat suficient il  punem la scurs intr-o sita .

Spalam si curatam  ardeii de seminte si apoi ii taiem cubulete nu chiar mici dupa care intr-o oala  mare ii punem in ea si dam la foc potrivit sa se inmoaie si ei.

Cand acestia au inceput cat de cat sa se caleasca adaugam bulionul si amestecam mereu pt 5 minute dupa care adaugam ceapa , morcovul ,orezul  si amestecam incontinuu. Am  adaugat vegeta ,foile de dafin si piperul  si au fiert la foc foarte mic pt 2 ore. 

Tocana de legume  nu trebuie sa fie prea lichida, eu am lasat-o sa scada  ca sa nu  se desprinda usor de lingura.

TREBUIE SA AMESTECAM MEREU  DEOARECE SE VA PRINDE DE FUNDUL OALEI!

Am pregatit borcanele le=am spalat si le-am uscat foarte bine .

Cand  tocana este  scazuta suficient o adaugam in borcane  inchidem cu o folie alimentara si inchidem  capacul foarte bine.

Am lasat sa se  raceasca in paturi 2 zile! 

TIPS-URI

1

Tocana de legume trebuie sa fie pusa in legume asa fierbinte .

2

Am folosit 4 linguri de secretul gustului de legume, dar fiecare dupa preferinta .

3

Borcanele dupa doua zile erau reci si le-a asezat in rafturile camarei .

4

Mi-au iesit 9 borcane. 5 de 800 g si 3 de 400g .

5

Un borcan de 400 g l-au devorat hotii din casa :))))

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana de legume la borcan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Zacusca de ardei