Tocana de pui cu legume

de papabundetot in Pui, 31 Aug 2013 | 4713 vizualizari

 

O mancare simpla dar buna,aceasta tocana,merita incercata.Am incercat sa schimb putin din gustul clasic de tocana pe care il stiu de la bunica mea,adaugand si alte ingrediente in afara de boia,sare si piper cum o facea bunica ,cred ca am reusit asta daca ma gandesc ca s-a mancat cam…repede :)

 

INGREDIENTE

  • Am folosit:
  • 6 pulpe fara os
  • 5-6 cartofi mai mici
  • 1 dovlecel
  • 2 morcovi
  • seminte de chimen
  • boia,
  • piper
  • fulgi de ardei iuti
  • frunze de ardei iute
  • 4 cepe rosii mici
  • 1 ceapa alba
  • 4-5 catei usturoi
  • ulei de rapita
  • foi de dafin
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocana de pui cu legume:

Pulpele de pui le-am taiat cubulete, ceapa si usturoiul le-am tocat marunt si le-am pus la calit in uleiul incins,am adaugat apoi seminte de chimen si boia (semintele le-am zdrobit putin in mojar),foile de dafin,fulgii de ardei iuti,morcovii taiati rondele si am mai lasat 5 minute la foc pentru ca ingredientele sa isi elibereze aromele,apoi am adaugat bucatile de pui si am pus apa cat sa le acopere si le-am lasat sa fiarba.Cand carnea a fiert mai mult de jumatate,am adaugat cartofii taiati cuburi si i-am lasat si pe ei sa fiarba.

Dupa ce si cartofii au fost aproape fierti am pus dovlecelul taiat in cubulete (a fost o tocana plina de cubulete ).Inainte de a taia dovlecelul l-am curatat de seminte chiar daca erau mici.Am completat cu apa si am lasat totul sa fiarba la foc mic pana cand toate ingredientele s-au gatit complet. Am adaugat la sfarsit sare si piper dupa gust si am ornat tocana mea cu frunze de ardei iute taiate fin.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana de pui cu legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tocana de pui cu legume