Tocana de rosii cu carne de porc

de mirela0911 in Porc, 5 Sep 2021 | 4943 vizualizari

 

"Retete de suflet"
Cautasem pe net o reteta de tocana siciliana. Am gasit mai multe, am citit si m-am apucat de treaba. Asta e ceea ce a iesit.

 

INGREDIENTE

  • 500 g carne de porc
  • 20 g unt
  • 2 lg ulei de masline
  • 1 ceapa
  • 3 catei de usuturoi
  • 1 gogosar
  • sare, piper
  • 2 foi de dafin
  • 2 buc coaja de lamaie
  • 500 g rosii
  • 1 pahar de vin alb
  • 300 ml apa
  • orez
  • patrunjel verde tocat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocana de rosii cu carne de porc:

Se spala carnea si se taie in cubulete. Intr-o cratita se pune untul si uleiul sa se incinga. se pune carnea si se lasa sa se rumeneasca. Se adauga sare si piper, se mai amesteca pana se albeste carnea pe toate partile. Se adauga ceapa tocata, usturoiul taiat marunt si gogosarul feliat. Se amesteca totul bine si se lasa 2-3 minute. Se adauga coaja de lamaie si foile de dafin. Se toarna apoi vinul si se lasa sa fiarba 15 minute. 

In acest timp, se spala rosiile, se oparesc, se decojesc si se taie apoi in bucati. Se pun la fiert intr-o cratita si se lasa sa dea cateva clocote pana se inmoaie bine. Se dau apoi prin sita iar sucul obtinut se toarna in cratita, peste carne. Se toarna si apa si se continua fierberea pana ce carnea este bine facuta.

Orezul se fierbe in apa multa cu sare, se scurge si se serveste ca si garnitura la tocanita de rosii, garnisita cu patrunjel verde tocat.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana de rosii cu carne de porc" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Varza murata cu afumatura la cuptor