Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.
citeste mai mult
Normal ca e cea mai buna cu fond de vita, vin rosu din belsug si scazuta la cuptor 2.5 ore. Sa nu va sperie fondul acesta de vita. Este zeama de la o supa care poate fi din carne sau doar de legume. Ei, da, este musai sa o adaugati daca vreti sa obtineti cea mai buna tocanita pana acum votata in familia noastra. Eu am avut supa obtinuta dupa ce am fiert carnea de vita si legumele pentru o salata de boeuf de la Bya, cea cu conopida, dar nu am pus linte. :)
1. Ai nevoie de doua cratite, sau tigaie mare antiaderenta si cratita in care va fierbe la cuptor.
2. Incinge cuptorul la 150grd (treapta 2 de aragaz)
3. Intr-o punga cu zip (una rezistenta mai lunga sa nu se rupa) pui faina, sare si piper.
4. Spala carnea, scurge-o bine (eventual tamponezi cu servete din hartie groase) si taie carnea cuburi cat o inghititura de mari).
5. Pune carnea in punga, inchide-o bine la gura si scutur-o ca sa se pudreze carnea. Eu o scot in tava cu manere si gauri mari de la steamer si o cern de surplusul de faina. Deci scapati cumva de surplusul de faina.
6. Intr-o cratita sau tigaie antiaderenta prajesti carnea in transe, sa nu fie inghesuita. Scoti carnea in cratita in care va fierbe la cuptor.
7. Slanina taiata feliute o prajesti dupa carne si o muti sub capac in cealalta cratita.
8. Spala si curata de coaja morcovii si telina. Taie-le de 2 cm.
9. Morcovul, telina, ceapa mica intreaga, cimbru si dafin le sotezi la foc mediu 5 minute in aceeasi tigaie-cratita teflonata.
10. Taie ciupercile in doua sau 4 daca sunt mari. Pune-le in tigaie impreuna cu pasta de rosii. Le prajesti 2-3 minute.
11. Adaugi vinul rosu si racai tigaia pe fund.
12. Adaugi supa si le fierbi 5 minute.
13. Rastorni totul peste carne. Lichidul trebuie sa acopere bine amestecul.
14. Pune capac si da-o la cuptor pentru 2 ore si jumatate la 150grade.
15. Cand este gata, ii presari patrunjelul tocat si o decorezi cu crenguta de cimbru.
Sa va fie de folos!
1
Meniul complet este sa fie servita alaturi de varza creata trasa in unt si piure de mustar. Voi inregistra candva si retetele acestea.
Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.
citeste mai mult