Tocanita cu vinete

de Bunica in Mancaruri de post, 14 Sep 2011 | 19083 vizualizari

 

Reteta de Tocanita cu vinete am preparat-o pentru a profita din plin de roadele toamnei.

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa mare
  • 1 ardei capia
  • 1 vanata potrivita 
  • 4 rosii
  • 1 legatura de patrunje
  • 2 catei de usturoi
  • sare, piper
  • 2 linguri ulei de masline
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita cu vinete:

Vinetele se spala, se curata de coaja ( 1cm. se curata coaja, 1 cm. se lasa ), se taie cubulete se sareaza si se lasa sa se sfatuiasca intre ele linistite. 

Ceapa se curata se spala , se toaca marunt si se la inabusit in  apa. La fel se procedeaza si cu ardeiul capia, punandu-se si el la fiert peste ceapa.

Rosiile se spala si se dau pe razatoare lasandu-se in asteptare.

Cat ceapa si ardeiul fierb linistite, vinetele se trec ptintr-un jet de apa rece si se pun la fiert, sa dea cateva clocote. Dupa ce au clocotit 3-4 minute se scurg si se adauga peste ceapa si ardei. Se adauga si rosiile sau sucul de rosii (200 ml.).Se lasa la fiert , la foc mic cat sa scada zeama. Cand este aproape gata se adauga uleiul, se condimenteaza dupa gust si se stinge focul.Cand s-a racorit putin se pune usturoiul tocat marunt si patrunjelul.

TIPS-URI

1

In locul ardeiului capia se poate folosi gogosar. Tocanita iese mai dulce.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita cu vinete" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

diaconta 1

21.10.2011, 21:21

Florinel,lasa asa sa scoata Buni si celelalte vinete doar nu ajunge o vanata pentru tori pofticiosii

RuxyRux 1

21.10.2011, 21:29

Absolut minunata...iubesc toate ingredientele...

babi5 1

21.08.2013, 15:20

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

Reteta Simpla si Delicioasa de Mousse de Ciocolata din 2 Ingrediente

pe 16.05 la 23:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
"Bagleh"- Mancare de laptuci-reteta araba