Tocanita de cartofi

de Rocsi in Mancaruri de post, 7 Dec 2015 | 4498 vizualizari

 

Tocanita de cartofi, este una din mancarurile mele preferate inca din copilarie. Atunci mama ne-o pregatea des, acum este prezenta pe masa noastra mai mult in zilele de post, dar tot la fel de mult imi place. Daca am un castravecior murat langa ea sau o salata de rosii vara, mananc cate un castron plin, fara sa ma rasuflu. Da, nu am fost crescuta cu preparate fitoase si scumpe, mai mult cu ceea ce aduceam de la tara, iar aceste preparate simple mi-au ramas in suflet.

 

INGREDIENTE

  • 7-8 cartofi mari
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1/2 ardei kapia
  • 200 gr rosii decojite
  • 1/2 legatura marar verde
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingura plina cu pasta de tomate
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 1 lingurita busuioc uscat (asta este suplimentar, doar daca va place)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de cartofi:

Curatam cartofii, ii taiem cam in 8 bucati pe fiecare, daca sunt mai mari.
Ceapa o curatam, o tocam marunt, morcovul il decojim, il taiem in doua pe lungime apoi feliute.
Ardeiul kapia il facem cubulete, la fel si rosiile decojite.
Intr-o cratita incingem uleiul.
Punem ceapa, morcovul, kapia si le inabusim cam 2-3 minute.
Adaugam cartofii, ii amestecam bine cu legumele, apoi turnam apa cat sa ii acoperim.
Presaram sare, piper si boiaua dulce.
Lasam sa fiarba la foc potrivit.
Cand sunt facuti cam pe jumatate cartofii, punem busuiocul si mararul verde tocat marunt. Tot acum adaugam si rosiile decojite.
Lasam sa fiarba bine, sa scada in functie de cum ne place noua (mai cu zeama, mai groasa, asta este la alegerea fiecaruia), iar la final incorporam pasta de tomata si mai lasam pe foc maxim 2 minute.
Tragem cratita de foc, lasam sa se racoreasca putin.
Se serveste cu muraturi, salata de legume!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tocanita de cartofi cu soia "Inedit"