Tocanita de cartofi cu inimioare de pui

de Satisfyyourcravings in Pui, 10 Mai 2018 | 5515 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 grame inimioare de pui
  • 1 ceapa medie
  • 1 ardei rosu
  • 100 ml vin alb
  • 150 ml supa de pui/ legume (se poate obtine din cub concentrat)
  • sare, piper
  • ulei de masline
  • 700 de grame de cartofi
  • patrunjel proaspat tocat
  • 4 catei de usturoi
  • 400 grame rosii in bulion
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de cartofi cu inimioare de pui:

Inimioarele se fierb in apa cu sare 20 de minute, apoi se scurg de apa. 

Intre timp, se toaca ceapa si ardeiul rosu, cartofii se curata de coaja si se taie cuburi, iar usturoiul se piseaza. Cartofii se fierb in apa cu sare 20 de minute. 

Se incalzeste putin ulei de masline intr-o tigaie si se soteaza ceapa, ardeiul si inimioarele cateva minute, la foc mediu spre mare. Se adauga apoi vinul, se ajuteaza focul la mare si se fierbe pana cand aproape tot lichidul s-a evaporat. Se adauga jumatate din cantitatea de usturoi, se gateste 1 minut, apoi se adauga rosiile in bulion, tocate, impreuna cu sucul lor si supa. Se adauga sare si piper, se acopera cu un capac si se lasa la fiert, la foc mic 40 de minute. Cu 5 minute inainte de expirarea timpului, se adauga usutroiul ramas si cartofii. Se amesteca bine. 

Se serveste cu paine si patrunjel proaspat, tocat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de cartofi cu inimioare de pui" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui prajite cu garnitura de cartofi si salata