Tocăniţă de ciuperci

de portiadelumina in Mancaruri de post, 18 Dec 2013 | 13375 vizualizari

 

Fără dar şi poate că postul este o perioadă în care omul trebuie să-şi cerceteze mai mult sufletul şi mintea, iar asta pentru că detoxifierea nu este doar una a organismului, chir şi sufletul are nevoie de o hrană mai altfel, de rugăciune, de împăcare, de linişte.
Numai că pentru această stare de cercetare este nevoie şi de post trupesc, evident, unul care să nu fie impus, unul care să fie bineprimit şi folosit în aşa fel încât trupul să nu se îmbolnăvească.
Şi cum încă este post, am zis că e bine să gătesc ceva cu "carnea" postului, care nu-i alta decât ciuperca, banala ciupercă, cea are suplineşte cu brio carnea în multe momente ale vieţii.

 

INGREDIENTE

  • 700 gr ciuperci
  • 3 cepe albe medii
  • 2 morcovi
  • ţelină
  • păstârnac
  • 2 foi dafin
  • piper boabe
  • sare
  • 1 ardei roşu
  • 1 căpăţână usturoi
  • 5 roşii medii
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocăniţă de ciuperci:

Totul este foarte simplu. Am curăţat toate legumele şi le-m tocat. Menţionez că rădăcinoasele le-am dat pe răzătoarea mare pentru că se "topesc" mai repede şi crează  un liant mai bun celorlalte ingrediente. Cipercile nu le-am decojit de pieliţă, doar le-am spălat sub jet de apă şi le-am tocat

Am călit legumele în uleiul încis, am adăugat apoi ciupercile şi am completat cu apă cât să acopere ingredientele, asta pentru că ciupercile îşi lasă şi ele zeamă.

Spre final am adăugat roşiile tocate şi usturoiul şi am potrivit de sare. Între timp am învârtit şi o mămăligă. Am servit cu gogonele murate.

Poftă bună!

TIPS-URI

1

în locul roşiilor se poate pune suc de roşii ori bulion

2

este de indicat să fie ceapă mai multă în tocăniţă pentru că-i dă un gust dulceag, foarte plăcut

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocăniţă de ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (84)

portiadelumina 1

15.05.2014, 20:12

Da, Silvia, ciupercile sunt minunate, mai ales cele ce cresc în păduri, libere, căci, din nefericire, în "crescătorii" deja sunt forţate cu fel şi fel de soluţii. Mulţumesc pentru apreciere!

nikole18 1

29.11.2014, 17:48

Ma ocup acum ...Te "urechez" dupa ..

nikole18 1

29.11.2014, 20:23

e bunnnnnnnn....ai scapat,nu te urechez

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Fasole prajita