Tocanita de hribi (sau opintici)

de Rocsi in Mancaruri de post, 1 Oct 2010 | 24206 vizualizari

 

Daca tot e sezonul buretilor acum am pregatit si eu o tocanita daca tot este post astazi....si pentru a simti mai intens venirea toamnei am asezat alaturi si un ciorchine de strugure de la bunicii mei....

 

INGREDIENTE

  • un bol de hribi
  • 1 ceapa
  • 1 rosie
  • 4-5 catei de usturoi
  • piper
  • ulei
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de hribi (sau opintici):

Hribii ii curatam bine. Ii spalam in 4-5 ape  ,apoi ii lasam intr-o oala cu apa cam 30 min pentru a se indeparta toata murdaria de pe ei, apoi ii punem intr-o oala cu apa si ii fierbem cam 20 min cu un strop de sare.

Ceapa o curatam,o spalam si o tocam. Rosia o curatam de pielita si o taiem cubulete. Intr-o tigaie punem putin ulei si cand s-a incins adaugam ceapa si rosiile. Lasam sa se inmoaie vreo 5 min apoi adaugam buretii calzi, dupa ce au fost opariti. Ii condimentam cu sare si piper. Ii mai  lasam vreo 15 min pe foc apoi curatam usturoiul,il pisam si il punem peste hribi. Mai invartim de 3-4 ori si gata tocanita.

Se serveste cu mamaliguta (dar eu bineinteles am mancat cu paine....)

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de hribi (sau opintici)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

COMENTARII (11)

Rocsi 1

02.10.2010, 17:35

te servesc laly.....nadina este si pentru tine si chiar dak s etermina mai fac k mi-am pus bureti pentru iarna la borcane si am

ionix 1

02.10.2010, 20:39

@Roxy... eu mi-aduc aminte altceva oricum, eu nu prea pap struguri, prefer vinul

gaby_duceag 1

07.10.2010, 08:28

si aici rox, opinticile sunt ghebe, nu hribi.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tocanita de cartofi cu orez