Tocanita de praz, ciuperci si costita de porc afumata

de simona72 in Porc, 12 Sep 2013 | 8609 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 bucata costita de porc afumata cu os de aprox 1 kg
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • 1 praz
  • 1 cutie ciuperci
  • 1 cutie de rosii in suc
  • 2 ardei grasi
  • 1- 2 linguri pasta de gogosari
  • 1 lingurita sos Piri-Piri sau alt sos iute
  • 1 legatura de patrunjel
  • sare
  • piper proaspat macinat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de praz, ciuperci si costita de porc afumata:

De la costita de porc am inlaturat oasele si am lasat doar carnea. Am spalat carnea ramasa si am uscat-o cu servetele de bucatarie. Am pus uleiul la incins, am spalat prazul, l-am crestat pe toata lungimea lui si am spalat frunzele si la interior. Am taiat prazul rondele subtiri si l-am pus la calit. Dupa ce s-a inmuiat si s-a calit usor, adaugam ardeiul taiat fidelute, mai lasam sa se caleasca putin, adaugam carnea, o ceasca de apa sau cat este nevoie sa stea carnea in apa. Se lasa la fiert pana ce carnea este patrunsa. Se adauga ciupercile din conserva, pasta de gogosari, rosiile taiate cuburi mari, precum si tot sucul de pe rosii si se mai lasa la fiert inca 15 minute pana mai scade putin si sunt si restul fierte. Se adauga la urma sare si piper dupa gust, sos iute de care aveti, eu am folosit sos Piri Piri, patrunjelul tocat marunt.

Am servit cu piure de cartofi.

Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de praz, ciuperci si costita de porc afumata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Corinuta 1

12.09.2013, 21:36

Fara costita va rog, i-o cedez lu' Cleme!

laura_n 1

12.09.2013, 21:45

m-ai dat pe spate

Valclaudia 1

12.09.2013, 22:22

eu salivez.... Da stiu ca-i vin maine de hac prazului din camara! Ca ma-nervasi!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tocanita de porc cu cartofi si mazare