Tocanita de pui gradinareasca

de cristeena20 in Pui, 27 Mai 2013 | 39170 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pui (de casa de preferat)
  • 1 ceapa mare
  • 1/2 ardei gras verde
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 1/2 dovlecel verde (curgette)
  • o bucata de varza dulce mica
  • o mana de mazare
  • o mana de fasole verde
  • 2 morcovi
  • 2 rosii
  • 5 cartofi
  • o mana de paste sau se pot face galusti de faina
  • sare, piper, chilli, pasta de ardei, pasta de rosii, usturoi, 1 pahar vin alb
  • un cub knorr(de pui)
  • ulei de masline
  • boia, patrunjel verde
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de pui gradinareasca:

Puiul se taie in bucati mai mici.

Taiem marunt o ceapa si o calim in cratita cu ulei de masline pana devine aurie. LA final adaugam 2 catei de usturoi tocati marunt. Adaugam bucatile de pui si le prajim putin in ceapa cu uleiul din cratita, intorcand pe toate partile. Adaugam boia dulce, pasta de ardei rosu, pasta de rosii sau bulion, sare, piper si stingem cu vin alb. Lasam putin sa fiarba toate asa (cca 5 minute) apoi stingem cu cca 500 ml supa (facuta din cub knor cu apa fiarta).

Acoperim si lasam sa fiarba bine carnea (cca 40 minute). 

Pregatim legumele: taiem morcovii rondele, ardeii patrate mai mici, fasolea feliute mai mici, curgettul in jumate si apoi feliat (nu se curata de coaja); rosiile cuburi; cartofii se curata si se taie cuburi potrivite.

Cand carnea e pe jumate fiarta adaugam in oala morcovii cu ardeiul si mazarea, fasolea. Lasam sa fiarba inca 20 minute si adaugam curgetteul, rosiile, varza, cartofii . Cand toate sunt bine fierte (nu uitati sa adaugati apa )adaugam macaroanele sau rupem galusti din faina si ou. Lasam inca putin pana pastele se fierb  sub capac si apoi adaugam la final usturoi pisat si patrunjel verde.

Servim cu chili daca va place mai picant.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de pui gradinareasca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cricală ardelenească