Tochitura din carne de porc, pui si carnati, la slow cooker Crock-Pot

de Panacris in Slow Cooker, 1 Iun 2016 | 6947 vizualizari

 

 ”De ce "Weekend cu spor" ? Pentru ca eu, ca si alte gospodine, cred, simtim ca sambata si duminica, in cele doua zile libere, avem un spor mai mare la gatit, la scris pe blog, la stat prin bucatarie si incercat tot felul de bunatati si retete noi....” Așa începe Ștefania Anastasiu, provocarea ;) Luna aceasta gazda a fost minunata de Sidonia Tonceanu cu al său blog, plin de rețete, exact pe gustul Zmeilor ;) Ne-a lăsat o gamă variată de rețete pentru provocare ;) http://sidyskitchen.blogspot.ro/p/cuprins_96.html Așa că o primă rețetă a fost tochitura ;) Dap, eu am adaptat-o la ce am avut în congelator/frigider/cămară ;) și a ieșit ceva tare bunnnn și sățios;)
 
 

 

INGREDIENTE

  • Ceapă verde 3-4 fire,
  • Usturoi verde 3-4 fire,
  • Praz ½ tijă albă,
  • pulpă de porc cca. 500 g,
  • piept de pui cca. 250 g,
  • cârnați afumați cca. 500 g,
  • sare de mare aromatizată cu cimbru 1 lingură,
  • piper proaspăt măcinat ½ linguriță,
  • foi de dafin 2 bucăți,
  • ardei gras roșu 1 bucată,
  • zacuscă cu ciuperci a la Panacris 1 borcan, cca. 400 g,
  • vin alb demisec cca. 300 ml.
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tochitura din carne de porc, pui si carnati, la slow cooker Crock-Pot:

Carnea de porc și cea de pui, se spală apoi se porționează. Recunosc, că m-a folosit tot de noul ajutor din familia Zmeilor, Crock-Pot-ul botezat Alin;), dar voi vă puteți folosi de cuptorul din dotare ;) Se curăță legumele, apoi se mărunțesc. Într-un vas termorezistent se pun bucățile de carne și cârnați, se adaugă prazul rondele, ardeiul, ceapa și usturoiul verde tocat mărunt, se asezonează de sare, piper, boia, foi de dafin se completează cu apă și se lasă la gătit, cca. 60 de minute, la foc mic în cuptor, pe HIGH la slow cooker-ul Crock-Pot.

După cele 60 de minute se adaugă vinul și zacusca, și se mai lasă la gătit, tot la programul HIGH, cca. 30 de minute la gătit.

Tochitura se servește fierbinte cu mămăligă, ou și brânză rasă de oi.

Noi am optat pentru varianta de primăvară, cartofi noi cu mărar și salată de varză nouă;)

 Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tochitura din carne de porc, pui si carnati, la slow cooker Crock-Pot" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Varza picanta la slow cooker slow cooker Crock-Pot