Tort 1 iunie

de ana in Torturi, 2 Iun 2010 | 6258 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 7 linguri de zahar
  • 7 linguri de faina
  • 2 linguri de cacao
  • 3 linguri de ulei
  • Crema 1
  • 1 plic gelatina
  • 400 gr capsuni
  • 100 gr zahar
  • Crema 2
  • 100 gr ciocolata alba
  • 200 ml frisca
  • 200 ml lapte
  • 1 esenta de vanilie
  • 1 plic de gelatina

 

Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort 1 iunie:

Blatul : Batem albusurile spuma ,incorporam treptat zaharul,galbenusurile,faina ,cacao si uleiul.Coacem la foc potrivit.

Crema 1:Pasam capsunile cu ce avem la indemana ,adaugam zaharul si gelatina inmuiata in prealabil in apa si incalzita usor pana se dizolva granulele.O tinem la rece pana incepe sa se inchege .(Aici eu am dato-n bara ,nu am calculat cantitatea corect si am pus numai jumatate de plic si nu mi s-a inchegat crema.Cand am rasturant tortul s-a scurs toata ,dar a fost buna ,i-a ramas aroma ,deci voi puneti 1 plic )

Crema 2 :Infierbantam laptele ,punem ciocolata sa se topeasca in lapte ,lasam sa se raceasca ,apoi adaugam frisca si la sfarsit gelatina inmuiata si dizolvata.La fel ,dam la rece pana incepe sa se inchege .

Eu am facut o rochita de papusa ,dar din cauza cremei 1 nu a capatat un aspect deosebit .

Blatul l-am feliat in 3 discuri ,apoi  le-am taiat din ce in ce mai mici ,si am folosit 2 castoane pentru asamblare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort 1 iunie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

ana 1

02.06.2010, 13:30

mena29 1

02.06.2010, 21:16

Vreau si eu,vreau si eu

ana 1

03.06.2010, 09:26

Cu drag

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tort Mickey Mouse