Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.
citeste mai mult
fiind ziua de nastere a unuia din fratii mei am zis sa ii fac un tortulet.....pacat k nu l-a putut gusta...
Blatul:
punem intr-un vas inalt ouale,zaharul,vanilia si apa si batem cu mixerul 15-20 de min,dupa care adaugam treptat faina cernuta si amestecam de jos in sus k sa nu se desumfle.ungem si tapetam cu faina o tava(20 cm) si punem compozitia apoi dam la cuptorul preancalzit la 180° timp de 25 de min cca.
Crema:
punem intr-o oala frisca cu untul pe foc mic,iar cand incepe sa fiarba dam deoparte si punem ciocolata rasa.amestecam pana se topeste ciocolata si se raceste compozitia,apoi punem oala intr-un vas mai mare cu apa rece si batem cu mixerul pana se ingroasa.
Glazura:
punem zaharul cu apa pe foc si cand incepe sa fiarba punem ciocolata si lasam sa fiarba la foc mic 3-4 min.dam deoparte si batem cu telul ca sa eliminam bulele de aer.
taiem blatul in 2 si insiropam o parte peste care punem crema,deasupra punem cealalta parte pe care o vom insiropa si peste tort turnam glazura.lasam sa se raceasca si decoram dupa plac.eu am folosit migdale,frisca si bombonele.
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.
citeste mai mult