Tort

de Cornelia89 in Torturi, 21 Mar 2013 | 3068 vizualizari

 

PRIMUL MEU TORT

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 8 oua
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri faina
  • 1 esenta de vanilie
  • Pentru trandafiri:
  • ciocolata alba de menaj
  • 1 lingura miere
  • colorant rosu
  • Glazura :
  • 2 plicuri frisca
  • o cutie Finetti
  • Pentru umplutura:
  • 2 plicuri de crema ptr prajituri
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort:

Se separa galbenusurile de albusuri, albusurile se bat spuma cu zaharul pana se topeste zaharul si se face o bezea care nu se va desprinde de pe peretii vasului.

Galbenusurile se amesteca si ele si se adauga peste compozitia de albusuri. Se adauga o esenta de vanilie, se adauga si faina cernuta treptat peste compozitie. Se tapeteaza o tava de tort cu putin ulei, asa am facut eu ca nu aveam acasa foaie de copt, si am pus blatul in cuptorul incalzit.

Intre timp am facut trandafiri, am topit ciocolata menaj in bain marie si am adaugat dupa ce s-a topit o lingura de miere si am amestecat. Pe urma am pus continutul intr-o punga si am bagat-o in frigider. Dupa ce s-a mai racit am adaugat o picatura de colorant si am framantat-o pana a devenit la fel ca o plastilina. Am dat-o iar la frigider, am mai lasat-o un pic si am inceput sa modelez. Pe un blat am intins cate-o biluta ca sa formez petalele. Suporturile mele au fost niste scobitori si polistiren.

Dupa ce s-a copt blatul l-am taiat in doua si l-am insiropat, am adaugat crema de prajituri, fructe am adaugat si celalat blat. Am pus Finetti, frisca si am decorat cu trandafiri.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu ciocolata, mascarpone si capsuni