Tort aniversar 64

de iry-gabriela in Torturi, 5 Ian 2013 | 4062 vizualizari

 

acest tort l-am facut pentru soacra mea care a facut pe 18 noiembrie frumoasa varsta de 64 de ani....nu stiu ce nume sa ii dau acestui tort ,stiu doar ca nu au mai ramas pe a doua zi nici macar firmiturile.....

 

INGREDIENTE

pentru blat :

  • 5 oua,
  • 5linguri de faina ,
  • 5 linguri de ulei,
  • 5 liguri de zahar si un praf de copt.

pentru crema avem nevoie de :

  • 600ml lapte ,
  • 200gr de zahar,
  • 3-4 linguri de cacao,
  • 4 linguri de faina si 1/2 margarina.

pentru asamblat(optional)

  • dulceata de coaja de portocala,
  • kiwi,frisca
  • si bineinteles nelipsita lumanare pt care am alergat ca o nebuna
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort aniversar 64:

Pentru inceput preparam blatul care cu siguranta ca cel de casa va fi mult mai bun.  

Separam ouale,iar albusurile le batem cu zaharul , separat amestecam galbenusurile cu uleiul si le amesecam peste albusurile batute spuma,amestecand usor de de sus in jos pentru a nu se lasa,adaugandu-se faina amestecata cu praful de copt.    

Aluatul obtinut il turnam  intr-o forma de tort unsa cu ulei si tapetata cu faina ,dupa care adaugam tava la cuptor pentru 40 de minute.    

Dupa ce s-a copt blatul il lasam sa se raceasca ,apoi il scoatem din forma si il taiem in taiem in 3 parti destul de egale.    

Pentru crema procedam astfel: adaugam zaharul in lapte si amestecam pana se topeste,adaugand apoi cacaua si faina.  

Asezam pe foc si amestecam continuu pana se ingroasa.  

Dam deoparte dupa care adugam margarina si amestecam bine pana se topeste .    

Astfel obtinuta si crema trecem la asamblarea tortului astfel:  

Peste primul blat intindem un strat de dulceata de portocale,peste care adaugam un strat de crema, apoi asezam al 2 lea blat ,inca un strat de dulceata si apoi inca un strat de crema.  

La final asezam al 3-lea blat iar peste acesta adaugam crema ramasa pe care o intindem pe toata suprafata blatului inclusiv pe margini.   adaugam frisca si kiwi dupa preferinta.    

Lumanarea care a fost piesa de rezistenta a tortului am adaugat atunci cand i-am cantat sarbatoritei frumosul ,,la multi ani,,

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort aniversar 64" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort cu lamaie