Tort Bailey`s cu Mascarpone :)

de Cris2711 in Torturi, 9 Ian 2011 | 11655 vizualizari

 

Inspiratia pentru Tortul Bailey`s o am de pe Chefkoch.de.
Noua ne place foarte mult ,sper sa va placa si voua:)

 

INGREDIENTE

Pentru Blat:

  • 3 oua
  • 1 lingura apa
  • 75 grame zahar
  • 1 zahar vanilat
  • 80 grame faina
  • 2 lingurite praf de copt

Pentru Crema:

  • 300grame branza de vaci
  • 200 grame Mascarpone
  • 125 ml Lichior Bailey`s
  • 50grame zahar
  • 1 zahar vanilat
  • 250 grame frisca

Pentru Ornament

  • 250 grame frisca
  • Cacao
  • ciocolata rasa
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Bailey`s cu Mascarpone :):

Prepararea Blatului:

Se separa ouale.Intai se bat cele trei albusuri cu o lingura de apa bine si inainte de a fi gata se introduce zaharul vanilat si 75 gr.zahar.Se adauga si galbenusurile si se face cu Mixerul.Se amesteca cu grija si faina,praful de copt.Se unge forma de tort cu Rama sau unt .Se pune aluatul in forma si se indreapta cat este posibil.In cuptorul incalzit ,anticipat ,la 150 grade,se introduce forma si se lasa cam 25 de minute.Cand este gata se scoate din cuptor dar se lasa in forma,pana se raceste.Cand s-a racit se taie pe jumatate,parte de sus se aseaza cu grija pe o farfurie.

Prepararea cremei:

Branza de vaci,Mascarpone,lichiorul Bailey`s se amesteca iar pe urma se adauga frisca batuta(eu o fac  proaspata) .Compozitia se intinde pe partea de jos a blatului cat mai proportional.Pe urma se pune ,cu mare atentie,partea de sus a blatului deasupra.Se pune la rece pentru circa 3 ore.

Prepararea ornamentului pentru tort:

Cu frisca batuta tare(250gr.) se orneaza  tortul iar pe urma se pune si cacao(optional) si se orneaza  frumos cu ciocolata rasa.  

TIPS-URI

1

Frisca nu o cumpar,eu o fac din smantana speciala pentru frisca,proaspata si adaug si intaritor pentru frisca.

2

Fiecare poate sa orneze dupa gustul personal cu frisca,ciocolata.... 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Bailey`s cu Mascarpone :)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert tort aniversar - 5 ani de bucataras