Tort Buturuga 2012

de MIUTA in Torturi, 1 Ian 2012 | 6247 vizualizari

 

La multi ani tuturor bucatarasilor!Va doresc un an nou cu multe impliniri,sanatate si fericire alaturi de toti cei dragi!
Reteta de tort am luat-o de pe blogul Sara&Miki si a iesit ceva minunat.Va recomand cu drag si voua aceasta reteta.

 

INGREDIENTE

BLAT

  • 6 galbenusuri
  • 4 albusuri
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri amidon
  • 2 linguri nuci macinate
  • 6 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • un praf de sare

CREMA

  • 4 oua intregi
  • 250 g zahar
  • 250 g unt
  • 100 g nuci macinate
  • esenta de vanilie

GLAZURA

  • 300 g ciocolata cu lapte
  • 300 g frisca lichida(smantana dulce)

SIROP

  • 150 g zahar
  • 150 ml apa
  • 50 ml rom
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Buturuga 2012:

La inceput am facut glazura.Am topit pe baie de aburi smantana cu ciocolata.Am amestecat mereu pana s-a topit ciocolata.Am dat glazura la rece.

Blatul:Se separa albusul de galbenus.Galbenusurile se freaca separat cu zaharul pana se topeste.Se adauga faina,amidonul si nucile macinate.Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare si zaharul vanilat.Albusurile se pun peste compozitia galbenusurilor si se amesteca usor cu o lingura de lemn.Se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace la foc potrivit 15-20 minute.Cand se scoate din cuptor se ruleaza intr-un prosop umed.

Crema:Ouale se amesteca cu o lingura de lemn,intr-un vas pe abur impreuna cu zaharul pana se ingroasa ca o mamaliga.Se lasa sa se raceasca.Amestecam untul spuma si se amesteca cu crema racita,nucile si esenta de vanilie.

Siropul se fierbe pe aragaz pana se topeste zaharul si se lasa la racit.Cand s-a racit se pune in el esenta de rom.

Cand blatul este racit se insiropeaza cu sirop si se umple cu crema.Se ruleaza si taiem doua bucati mai mici care reprezinta cioturile buturugii si se lipesc cu crema.

Se ia glazura racita si se mixeaza foarte bine.Cu aceasta se glazureaza tortul iar cu o furculita se fac forme de nervuri ale lemnului.

Se aranjeaza dupa preferinta.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Buturuga 2012" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

Criss 1

03.01.2012, 05:46

Foarte frumoasa buturuga ciocolatoasa.

brunetica 1

03.01.2012, 09:20

super , arata foarte bine

MIUTA 1

03.01.2012, 12:33

Multumesc frumos tuturor!
Va doresc un an nou frumos !

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

Crostini cu ciuperci - Reteta gustoasa pentru un aperitiv rapid

pe 29.05 la 11:02

Cupcakes cu vanilie si confetti - Reteta perfecta pe gustul copiilor

pe 27.05 la 18:17

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort buturuga