Tort buturuga

de Criss in Torturi, 14 Ian 2012 | 9285 vizualizari

 

O forma cam ciudata ce-i drept, nu prea seamana cu o buturuga sau cu un trunchi de copac ci mai degraba cu un "Z" sau un "N" . Asta e acum, alta data va fi si mai bine. ;)

 

INGREDIENTE

Pentru un blat (avem nevoie de doua blaturi, deci dublati cantitatile):

  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri faina

Crema:

  • 500 ml frisca lichida
  • 300 g ciocolata
  • 150 g nuci si migdale prajite + 1 borcan dulceata de visine

Pentru sirop:

  • 200 ml apa
  • 2 linguri zahar
  • esenta de migdale (n-am avut rom)
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort buturuga:

Se bat albusurile spuma , se adauga zaharul si se bat pana se topeste zaharul si spuma e tare si lucioasa. Se adauga galbenusurile, apoi amestecand usor de sus in jos cu o paleta, adaugam si faina. Se pune compozitia in tava de la aragaz tapetata cu hartie de copt si se coace pe treapta a doua a aragazului, la foc mic aproximativ 12 minute, pana devine usor aurie pe margini. Se lasa sa se racoreasca usor, apoi se desprinde hartia si se ruleaza blatul. Eu am rulat pur si simplu fara prosop umed sau alte chestii, pentru ca am patit-o o data si am aruncat rulada cu tot cu prosop. :D
Procedam la fel si la al doilea blat.

(Eu am pus o ciocolata amaruie si una cu alune de padure si am mai avut in frigider niste figurine de ciocolata pe care le-am pus la topit, deci am avut aproximativ 300 g. Ideal era sa fifolosit doar ciocolata amaruie, pentru ca buturuga sa fi fost mai inchisa la culoare.)

Se topeste ciocolata in 350 ml frisca, apoi se lasa la rece in frigider pentru vreo doua ore. Apoi se bate cu mixerul si se adauga si restul de frisca. O treime din crema o pastram pentru ornat iar in restul de crema punem nucile si migdalele maruntite.

Desfacem o foaie de rulada, o insiropam si o ungem cu jumatate din dulceata de visine. (Eu am pus visinele cu gelfix, astfel ca fructele s-au pastrat intregi si foarte bune la gust.)
Peste visine am pus jumatate din crema cu nuci si migdale si am rulat foaia. Am asezat rulada in tava si am procedat intocmai si cu cea de-a doua foaie. A doua rulada obtinuta am taiat-o in doua, usor oblic si am lipit de-o parte si de alta a primei rulade. Cu crema pastrata, in care n-am adaugat nuci si migdale am uns ruladele, apoi cu o furculita am facut dungi care sa imite scoarta de copac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort buturuga" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort Buturuga 2012