Tort cadou

de Dana Cristea - pusikmea in Torturi, 8 Ian 2011 | 4057 vizualizari

 

am facuta cest tort pt un foarte bun prieten al nostru, pe care cu adevarat il putem numii PRIETEN, la multi ani ionute!
sursa http://bucataria-gabrielei.blogspot.com/2010/01/tort-de-mere.html

 

INGREDIENTE

pt blat:

  • 60 gr faina
  • 60 gr zahar
  • 6 gr scortisoara
  • 2 oua
  • 2 lingurite coaja rasa  de  lamaie
  • 15 gr unt

pt crema:

  • 60 gr zahar
  • 160 ml lapte
  • 3 galbenusuri
  • 8 gr gelatina
  • 150 gr frisca
  • o lingura zahar pudra
  • esenta de vanilie 
  • 1 mar
  • 50 g stafide

pt glazura:

  • o ciocolata amaruie
  • frisca lichida
  • unt

  pt decor:

  • bomboane argintii
  • cateva visine
  • frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cadou:

pentru inceput pregatim marul, pe care il decojim si il taiem cubulete mici, apoi il punem la fiert in 50 gr de  suc  de mere, 10 ml suc de lamaie  si  1 lingura de  zahar si lasam pana se inmoaie marul.

Pregatim blatul:

Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma cu un praf de sare, adaugam apoi zaharul in ploaie, scortisoara, coaja rasa de lamaie, untul la temperatura camerei si apoi faina.

Tapetam o forma de copt si turnam compozitia in ea, dam la cuptor aprox. 10-15 min.

Batem galbenusurile cu zaharul, adaugam laptele, apoi punem compozitia rezultata la foc mic pana se ingroasa.

Batem frisca cu o lingura de zahar pudra.

Pregatim gelatina conform instructiunilor de pe pachet, apoi o turnam peste crema amestecata cu frisca si dam 5-10 minute la rece, dupa care incorporam si marul taiat cubulete si stafidele pe care le-am inmuiat in sucul de mar si lamaie.

Turnam crema peste blat.

Pregatim glazura:
Rupem ciocolata, o punem intr-un ibric impreuna cu frisca si untul si lasam pana se topeste coicolata si se formeaza glazura.

Turnam glazura peste crema, apoi ornam cu frisca in forma de lumanare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cadou" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort cu fructe si frisca