Tort caucazian

de Criss in Torturi, 20 Noi 2012 | 12490 vizualizari

 

Acest tort l-am facut participand la invitatia lansata de Dr. Oetker. Prin urmare reteta e luata din retetarul Dr. Oetker.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 4 ouă,
  • 100 g zahăr
  • 1 plic Zahăr Vanilat Dr. Oetker,
  • 100 g făină,
  • 10 g Cacao Dr. Oetker,
  • 2 linguri ulei,
  • 2 lingurițe Esență de portocale Dr. Oetker.
  • Pentru decor:
  • 5 felii ananas (doar fructe din compot),
  • câteva felii de căpşune,
  • 300 g fructe de pădure amestecate.
  • Pentru compoziţie:
  • 2 plicuri Foi de gelatină Dr. Oetker,
  • sucul de la o lămâie,
  • 500 ml iaurt,
  • 100 g zahăr pudră,
  • 2 plicuri Zahăr vanilat Bourbon Dr. Oetker,
  • 500 ml smântână dulce.
  • Pentru glazură
  • ½ plic Tort gelee transparent Dr. Oetker.
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort caucazian:

Pasul 1 Se bat spumă ouăle cu zahărul şi zahărul vanilat. Se amestecă făina cu cacao, se încorporează în spumă de ouă și se amestecă ușor cu uleiul și esența de portocale. Compoziţia se toarnă într-o formă cu inel detașabil acoperită cu hârtie de copt (cu diametrul de 26 cm) şi se întinde uniform. Forma se introduce în jumătatea inferioară a cuptorului preîncălzit.

Cuptor electric: 180 ºC (preîncălzit); Cuptor cu aer fierbinte: 200 ºC (preîncălzit); Cuptor cu gaz: treapta 4 (preîncălzit);Timp de coacere: cca. 20 de minute

Pasul 2 Pentru compoziţie se aşază inelul formei pe celofan. Se aşază ananasul şi căpşunele şi se adaugă fructele de pădure.

Pasul 3 Se prepară gelatina conform instrucţiunilor de pe plic şi se încălzeşte cu sucul de lămâie. Se amestecă iaurtul, zahărul pudră şi zahărul vanilat şi se adaugă gelatina. Se bate smântâna şi se amestecă uşor în compoziția de mai sus. Se toarnă încet compoziţia peste fructe şi se întinde uniform.

Blatul răcit se însiropează cu compot de ananas și se pune peste compoziția de mai sus. Se acoperă cu partea de jos a formei şi se dă la
rece timp de 3 ore.

Pasul 4 Se întoarce tortul cu grijă. Se îndepărtează uşor celofanul şi marginea formei. Se prepară jeleul conform instrucţiunilor de pe plic şi se întinde pe suprafaţa tortului. Se dă la rece până la servire.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort caucazian" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tort cu ciocolata, mure si crema caramel