Tort Cherry-ricotta

de Luckycake in Torturi, 12 Iun 2014 | 7155 vizualizari

 

Iunie ciresar! Ce pot fi mai bune decat ciresele? Nimic …daca ma intrebati pe mine , dar acest tort imi place pentru ca este usor, cremos si cu cirese prospete.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 6 linguri cu varf faina
  • 50 ml ulei
  • un praf de sare
  • 100 gr coacaze rosii si negre
  • Crema:
  • 250 gr ricotta
  • 200 smantana pt frisca
  • 3-4 linguri miere, depinde cat de dulce va place
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • coaja razuita de la o jum de lamaie
  • 1 plic gelatina
  • 200 gr cirese fara samburi si taiate in jumatate
  • Pt ornat:
  • cirese si coacaze
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Cherry-ricotta:

Incepem prin a face blatul: ouale le batem cu zaharul si sarea pana si-au triplat volumul, apoi adaugam uleiul,mai amestecam sa se incorporeze, apoi cu o spatula adaugam faina , amestecam usor de jos in sus, la final punem si coacazele.Amestecul il turnam intr-o tava cu inel detasabil de 20 cm, tapetata pe fund cu hartie de copt. Coacem la 180 grade timp de 35-40 min pana trece testul scobitorii.Lasam sa se raceasca apoi taiem blatul in 2.

Pentru crema batem frisca, apoi ricotta o amestecam bine cu mierea, coaja de lamaie si zeama de lamaie ,la urma le amestecam pana devin omogene. 1/3 din crema o punem intr-un alt bol.Adaugam ciresele in 2/3 din crema ramasa.Gelatina o hidratam conform instructiunilor de pe ambalaj apoi o topim pe baie de aburi.1/3 din gelatina o punem in crrema fara cirese iar restul in crema cu cirese.Punem un blat in forma de copt folosita, peste crema cu cirese si ricotta , punem peste al 2-lea blat iar deasupra crema ramasa. Ornam cu fructe si dam la rece minim 3 ore.Enjoy!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Cherry-ricotta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort de cirese