Tort Cosulet

de Gina_Cristina in Torturi, 10 Mar 2012 | 6993 vizualizari

 

am facut acest tort de 8 Martie pentru doamna invatatoare.copii au fost incantati.

 

INGREDIENTE

  • 4oua
  • 250g zahar pudra
  • 250ml frisca lichida
  • 300g faina
  • 1/2 pliculet praf de copt
  • 100ml rom
  • 100g ciocolata
  • 400g martipan sau pasta de zahar

Pentru crema:

  • 3galbenusuri
  • 200g unt sau margarina
  • 200gzahar pudra
  • esenta de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Cosulet:

Bate ouale cu zaharul,adauga frisca batuta,faina si praful de copt.Tapeteaza tava cu ulei si faina si torni compozitia in tava si o lasi  la cuptor 45 min.Dupa ce se raceste se taie blatul in trei.

Crema:Freaca galbenusurile cu zahar si tine cateva minute la bain-marin.Freaca untul spuma si incorporeaza galbenusurile racite si vanilia.Insiropeaza cu rom si pune o parte din crema.Acopera cu al doilea blat,insiropeaza si pune a doua parte din crema.Aseaza deasupra capacul.Intoarce tortul cu baza in sus.Da la rece o ora.Se unge deasupra cu aproape toata crema ramasa,pastrand putin pentru decor.Decoreaza cu jumatate din ciocolata topita si da la rece.Se pune intr-un cornet crema ramasa si se orneaza marginile tortului.

Imparte bucata de martipan in 3.Formeaza sul din fiecare si impleteste-le in 3.Cand lantul este gata ,da-i forma de semicerc.Toarna peste ea restul de ciocolata topita si pune-o pe un gratar sa se usuce ,apoi da-o la rece cateva ore si decoreaza cu trandafiri.

TIPS-URI

1

tava cu gaura in mijloc

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Cosulet" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tort Cappuccino