Tort cu afine si frisca

de Criss in Torturi, 3 Oct 2011 | 6861 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • -6 oua
  • -6 linguri zahar
  • -2 linguri ulei
  • -o lingura apa
  • -8 linguri faina
  • -1 praf de copt
  • -1 zahar vanilat  
  • Jeleu de afine:
  • -500 g afine
  • -160 g zahar
  • -300 ml apa
  • -1 budinca de vanilie
  • -500 ml frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu afine si frisca:

Galbenusurile se amesteca cu zaharul, vanilia, apa si uleiul si se bat pana se albesc si isi dubleaza volumul. Se adauga faina amestecata cu praful de copt si albusurile batute spuma. Se coace blatul pana trece testul scobitorii. De regula blatul creste suficient de mult cat sa-l pot taia in trei parti egale. De data asta insa am avut ghinion  si am mai facut rapid un blat simplu din 3 oua. 

Afinele amestecate cu zahar si 100 ml apa se pun la fiert. In momentul in care incep sa fiarba, se toarna praful de budinca amestecat cu restul de apa. Cele trei blaturi le-am insiropat cu sirop de afine diluat cu putina apa. 

Peste primul blat insiropat se pune jeleu de afine, apoi frisca batuta. Din nou blat insiropat, jeleu, frisca. Peste ultimul blat se toarna doar jeleu iar cu restul de frisca se orneaza tortul si se acopera marginea tortului. Am incercat eu sa-l nivelez, nu mi-a iesit, nici n-am avut chef sa-l ornez avand in vedere ca l-am facut doar pentru noi cei ai casei, asa ca am tras niste dungi cu furculita.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu afine si frisca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tort "An nou" 2011