Tort cu afine si lamaie

de Zamfira in Torturi, 30 Dec 2013 | 3466 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 1 zahar vanilat
  • 1 praf de copt
  • un praf de sare
  • Crema:
  • 600 g branza de vaci
  • 500 ml frisca
  • 600 g afine
  • 2 lamai
  • 6 linguri zahar pudra
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu afine si lamaie:

Pregatirea blatului:

Amestecam cu mixerul 6 galbenusuri cu zaharul si zaharul vanilat, pana cand devine deschisa la culoare (ca o maioneza groasa). Batem spuma (nu foarte tare) 6 albusuri cu un praf de sare. Omogenizam galbenusurile cu spuma de oua si faina amestecata cu praful de copt in asa fel incat sa nu spargem spuma, cu miscari usoare de jos in sus.

Tapetam cu hartie pentru copt o tava de tort cu margine detasabila. Turnam compozitia in tava si o coacem in cuptorul preincalzit la 180 C, la foc mediu, 20 minute. Facem proba cu scobitoarea. Dupa ce s-a racit scoatem blatul din forma si il taiem in doua.

Pregatirea cremei:

Batem frisca tare si punem 200 ml deoparte pentru crema de afine, 200 ml pentru crema de lamaie si 100 ml pentru decor.

Adaugam la cele doua tipuri de creme cate 300 g branza de vaci si cate 3 linguri de zahar pudra. In prima crema adaugam afine (450 g) si omogenizam bine ingredientele. La a  doua crema adaugam coaja de la 1 1/2 lamaie si putina zeama de lamaie (1 lingurita) si omogenizam bine ingredientele.

Pentru decor am pastrat aproximativ 150 g afine intregi, pe acestea le punem deasupra tortului. 3-4 linguri de afine vor fi pisate si amestecate cu 100 ml frisca pentru a orna tortul.

Peste primul blat punem toata crema de afine, asezam si al doilea blat, ungem toata suprafata torului cu crema de lamaie. Decoram cu afine intregi si crema spuma din frisca si afine pisate.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu afine si lamaie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort inima cu afine si frisca