Tort cu aroma de portocale si frisca

de Angelina_Elena in Torturi, 4 Iul 2014 | 6104 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 7 oua
  • 7 linguri zahar
  • 7 linguri faina
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri apa
  • 1 praf de sare
  • 1 praf de copt

Crema:

  • 500 ml lapte
  • 3 linguri si 1/2 faina
  • 4 linguri zahar
  • 1/2 lingurita coaja de portocala Finesse Dr. Oetker
  • 150 ml frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu aroma de portocale si frisca:

Blat: separam albusurile de galbenusuri.

Albusurile se mixeaza spuma impreuna cu sarea, se adaugam treptat zaharul si continuam sa mixam pana se incorporeaza complet si obtinem o spuma lucioasa.

Amestecam galbenusurile cu uleiul ca la maioneza apoi adaugam apa si omogenizam.

Adaugam galbenusurile peste albusuri odata cu faina cernuta (neaparat!) si amestecata cu praful de copt, apoi omogenizam amestecand usor, de jos in sus cu o spatula.

Turnam amestecul intr-o tava rotunda (25 cm) tapetata cu hartie de copt si putin ulei, nivelam usor deasupra si dam tava la cuptorul preincalzit pana trece testul scobitorii.

Lasam blatul la racit si pregatim crema.

Intr-o cratita punem faina si zaharul apoi adaugam putin cate putin laptele rece, amestecand cu telul pentru a nu se forma cocolosi.

Punem vasul la foc mic si lasam sa fiarba amestecand continuu cu telul pentru a nu se forma cocolosi.

Fierbem pana se ingroasa si capata consistenta unei budinci.

Adaugam  apoi coaja de portocale si lasam budinca sa se raceasca.

Frisca se mixeaza si se da la rece pana la racirea budincii.

Cand budinca e rece, adaugam treptat cate 2 linguri peste frisca si omogenizam usor cu o spatula.

Asamblare: cand blatul e rece il taiem in 3, pe orizontala.

Pastram un bol mic de crema, iar restul o impartim in 2 parti egale.

Aseazam prima foaie pe o farfurie, intindem uniform o parte de crema si tot asa pana la epuizarea cremei si a foilor.

Cu crema ramasa ornam marginea tortului, apoi decoram cu fulgi de nuca de cocos si bombonele.

Dam  tortul la rece peste noapte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu aroma de portocale si frisca" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tort "Padurea Neagra"