Tort cu branza

de Ina in Torturi, 11 Iun 2010 | 6706 vizualizari

 

Un tort de 500 lei :D ( parca atat costa robotul de bucatarie, nu? :))) )

 

INGREDIENTE

  • Blat:  
  • un plic mix pentru 9 torturi,
  •  un ou,
  •  100 g unt
  • Umplutura:  
  • 1 ou,
  • 5 linguri zahar,
  • 1 lingura faina,
  • 200 ml lapte,
  • 3 galbenusuri,
  • 250 g branza dulce,
  • 100 g stafide,
  • 3 albusuri,
  • Pentru decorat:  
  • Zahar pudra
  • Ciocolata menaj pentru ras
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu branza:

Blatul:   mixul cu un ou si 100 g. unt se framanta rapid cu mana pana se obtine o pasta compacta, pe care o intindem in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina, formand si o bordura  de 3 cm. inaltime.

Umplutura:   intr-un vas se amesteca  un ou  cu 2 linguri cu zahar si o lingura cu faina. Laptele se adauga treptat , apoi fierbem totul  amestecand continuu, pana obtinem o crema ca o smantana groasa. Lasam sa se raceasca.

In alt vas frecam 3 galbenusuri cu 3 linguri de zahar, adaugam branza de vaci, stafidele si crema de lapte racita. La final se adauga 3 albusuri batute spuma. Umplutura o turnam peste aluat, apoi dam la cuptor 50 minute, la foc mic.

Cand se raceste  decoram  cu zahar  pudra si ciocolata rasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (53)

Ina 1

17.06.2010, 18:52

Sefu', vad ca fetele au sters torturile, la al meu n-am acces, au trecut 3 zile de la postare
Da' cica esti tu un tip de treaba si gasesti cu siguranta o solutie

mena29 1

17.06.2010, 23:02

Bafta Ina! Arata foarte bine

Ina 1

18.06.2010, 08:05

Sa fie, Mena!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tort Bucataras