Tort cu budinca de vanilie si fructe confiate

de Dea_Dea in Torturi, 16 Sep 2014 | 5493 vizualizari

 

Un tort tare bun, l-am facut prima data si a avut succes!

 

INGREDIENTE

  • BLAT:
  • 5 oua
  • un praf de sare
  • 5 linguri de zahar
  • 2 linguri de ulei
  • 2 linguri cacao
  • 3 linguri faina
  • un plic praf de copt cu sofran Dr.Oetker
  • CREMA
  • 400 ml lapte
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri amidon Gustin(Dr Oetker)
  • esenta de vanilie Dr.Oetker
  • 100-150 gr fructe confiate( curmale, caise, merisoare)
  • GLAZURA:
  • 200 ml suc de fructe de padure
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingura amidon Gustin (Dr.Oetker)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu budinca de vanilie si fructe confiate:

Blat: Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam pana devin lucioase, apoi adaugam galbenusurile frecate cu ulei , iar la final faina amestecata cu cacao si praful de copt de copt. Omogenizam cu o spatula de jos in sus si punem in tava unsa  cu diametrul de 16 cm. Dam la cuptorul preincalzit 40 min. Scoatem blatul si il lasam la racit. 

Crema: 300 ml lapte cu zaharul, fructele confiate taiate bucati si vanilia se pun la fiert, amidonul se dizolva cu laptele ramas, cand clocoteste se toarna amidonul amestecand continuu. Crema o facem cand este rece blatul.

Glazura: 150 ml suc si zaharul se pun la fiert, amidonul se dizolva cu sucul ramas. Cand fierbe se toarna amidonul si amestecam continuu. Lasam la racorit putin.

ASAMBLARE:

Blatul se taie in 4 (3 taieturi). In tava in care am copt blatul se pune o parte de blat apoi crema si tot asa pana terminam. Punem tortuletul in frigirer. Scoatem tortul din forma si il glazuram, ornam cu ciocolata alba .

TIPS-URI

1

Se pot folosi si fructe proaspete.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu budinca de vanilie si fructe confiate" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de vanilie, frisca si capsuni