Tort cu capsune si crema de iaurt

de papabundetot in Torturi, 14 Iun 2013 | 5306 vizualizari

 

Pentru ca tot a fost 1 Iunie,am zis sa sarbatorim si noi copiii din noi cu un tort chiar daca suntem copii mai mari si nu mai primim jucarii,macar o prajitura sa ne faca sa ne amintim de anii cand eram copiii.Acest tort l-am mai facut si de ziua mea,dar nu cu fructe ci cu ciocolata si ness, si pentru ca a avut mare succes am considerat ca merita reeditat

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri faina 650
  • 1 lingura cacao
  • 2 linguri ulei
  • 3 piculete zahar vanilat
  • esenta capsune si colorant rosu (puteti sa nu folositi colorant daca vreti mai natural)
  • 500 ml frisca lichida
  • 500 ml iaurt
  • 200 gr zahar pudra
  • 3 plicuri gelatina praf
  • esenta capsune
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu capsune si crema de iaurt:

Se separa albusul de galbenus,albusurile le batem spuma tare,apoi adaugam zaharul si mixam pana cand se formeaza ca o bezea si zaharul s-a topit (se poate face mai simplu cu zahar pudra dar eu nu am avut).Separat galbenusurile se amesteca cu uleiul (eu am pus pe rand uleiul nu tot odata) pana cand se ingroasa (ca o maioneza) si se adauga apoi peste bezeaua deja formata,adaugam si faina,cacao si se amesteca pana cand compozitia s-a omogenizat. Aluatul astfel obtinut se pune intr-o foma de tort detasabila si se da la copt,aluatul fiind foarte putin se va coace repede asa ca stati cu ochii pe cuptor. La mine cred ca nu a durat mai mult de 15 minute. Pana cand blatul s-a copt si racit am trecut la crema.

Frisca se bate pana cand se intareste,dupa ce s-a intarit se adauga zaharul (eu tot zahar tos am pus si am amestecat un pic mai mult ca sa se topeasca),gelatina se prepara conform indicatiilor de pe ambalaj (eu am avut din cea care nu se fierbe,daca aveti din cea care se fierbe trebuie sa o lasati sa se raceasca inainte de a o adauga) si se adauga peste iaurt,amestecam bine ca sa se omogenizeze compozitia si apoi amestecam iaurtul si frisca, amestecam usor toata compozitia.

Intre timp blatul s-a copt si racit, l-am asezat in forma detasabila (il scosesem pentru a se raci),am turnat crema de iaurt peste blat si pe margine am decorat cu capsune.L-am lasat la frigider in forma pana a 2-a zi pentru ca gelatina sa isi faca treaba si apoi….l-am papat cu viteza luminii pentru ca a fost delicios,usor si racoros.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu capsune si crema de iaurt" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (5)

Rocsi 1

14.06.2013, 20:46

Delicios si racoros

MotanLaOale 1

15.06.2013, 18:13

papabundetot 1

15.06.2013, 18:56

Sti gaby_d care e problema...eu retetele le copiez din blogul meu si de aceea nu se prea incadreaza la cerintele de aici poate retetele pe care le voi scrie in viitor sa incerc in blog sa le incadrez in functie de cerintele voastre de aici ca sa imi fie mai usor.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de visine, iaurt si nuci