Tort cu capsuni

de Laly in Torturi, 4 Mai 2012 | 5222 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • BLAT:
  • 4 oua
  • 2 cesti zahar
  • 2 cesti faina
  • 5 linguri apa
  • 5 linguri ulei
  • 1 praf de sare
  • 1 esenta de lamaie
  • CREMA:
  • 500 ml frisca lichida
  • 300 gr ciocolata alba
  • 300 gr capsuni
  • SIROP:
  • 300 ml apa
  • 200 gr zahar
  • DECOR:
  • 300 ml frisca lichida
  • capsuni
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu capsuni:

BLATUL: separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile bine cu un praf de sare. Intr-o cratita punem zaharul si apa si lasam sa fiarba la foc mic, pana se topeste tot zaharul. Fierbinte il turnam peste albusuri si mixam continuu. Cand am terminat de turnat tot siropul, adaugam galbenusurile, esenta si uleiul. Punem faina cernuta si amestecam cu o lingura pana se omogenizeaza bine toata compozitia. Ungem o tava cu ulei si o tapetam cu faina.Turnam aluatul, apoi il dam la cuptor pana trece testul cu scobitoarea. Se lasa sa se raceasca, apoi taiem blatul in doua.

CREMA: intr-un vas punem ciocolata rasa sau rupta in bucati mici impreuna cu frisca pe baie de aburi. Amestecam continuu pana se topeste ciocolata, atentie sa nu fiarba. Cand s-a topit, dam deoparte. Lasam la racit, apoi dam crema la frigider cateva ore. Mixam apoi pana cand crema isi dubleaza volumul si capata o textura cremoasa.Taiem capsunile in cubulete mici si le adaugam in crema, amestecand usor sa nu le strivim.

SIROP:intr-o craticioara punem zaharul si apa sa fiarba.Tinem siropul pe foc cateva minute, pana se leaga, apoi lasam la racit.

ASAMBLARE:in tava in care am copt blatul, punem folie alimentara, apoi punem primul blat, insiropam, punem  crema, apoi blat si insiropam foarte putin partea de sus a blatului. Dam tortul la frigider circa 1 ora. Scoatem apoi din folie si ornam cu frisca si capsuni. Lasam la frigider pana in momentul servirii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (35)

Laly 1

23.05.2012, 12:56

Inuta multumesc tare mult.Am intrat mai rar,dar am un motiv serios.Sunt cea mai fericita matusa din lume.Am o nepotica dulce si frumoasa foc,care imi ocupa aproape tot timpul liber.Promit sa ma revansez curand.Pupici dulci

Laly 1

23.05.2012, 12:56

Mada ma bucur ca iti place,sa-mi spui cum a iesit.

Rahela Velicu 1

26.06.2021, 10:48

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de iaurt si ness - Reteta nr. 200