Tort cu capsuni

de gaby_gabytza in Torturi, 20 Iul 2012 | 3293 vizualizari

 

INGREDIENTE

blat

  • 6 oua
  • 8 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 1 praf de sare
  • 1 plic zahar vanilat
  • 3 linguri nuca de cocos
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • 2 linguri cu ulei

crema

  • 300 ml smantana
  • 200 g iaurt
  • 1 plic gelatina
  • 100 g capsuni

decor

  • 1 plic de tort jelle rosu
  • capsuni
  • visine
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu capsuni:

blat;

albusurile le batem spuma cu un praf de sare,adaugam zaharul treptat si mixam pana devine o spuma lipicioasa.

Adaugam galbenusurile amestecate cu uleiul,amestecam usor cu o lingura si adaugam faina amestecata cu praful de copt,nuca de cocos.

Incorporam usor in compozitie cu miscari de sus in jos.

Se toarna compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit pana trece testul cu scobitoarea.

crema;

mixam smantana cu 200 g zahar pudra,adaugam iaurtul si amestecam.

Gelatina o amestecam cu 3-4 linguri de apa rece, o lasam la hidratat si o dizolvam pe baie de aburi dupa care o amestecam cu crema.

Dam la rece pana incepe sa se intareasca.

Blatul racit il taiem in doua, asezam prima foaie, o insiropam, adaugam capsuni taiate bucati si jumatate de crema,asezam a 2-a foaie o insiropam si punem restul de crema.

Deasupra adaugam capsuni si cirese fara samburi .

Preparam plicul de tort jelle conform instructiunilor de pe plic,lasam cateva secunde sa se raceasca si turnam deasupra.

Am dat tortul la frigider 2 ore

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort doua inimi gemene