Tort cu capsuni

de DanaModog in Torturi, 2 Ian 2015 | 4339 vizualizari

 

Cum ma vad rar cu parintii, incerc sa le gatesc cele mai bune mancaruri. In vara am facut acest tort iar tatalui meu nu ii venea sa creada ca e facut de mine. Sper sa va placa!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • -6 oua
  • -2 linguri de ulei
  • -1 lingura apa rece
  • -8 linguri faina
  • -8 linguri zahar
  • -1 plic de praf de copt
  • -esenta de trandafir (putina ca sa dea un gust sofisticat)
  • -putin ulei si putina faina pentru tapetarea tavei.
  • Crema:
  • -1 plic crema de lamaie
  • -o cutie de frisca (eu am pus cativa stopi de suc de lamaie in ea)
  • -300 g capsuni micute
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu capsuni:

Blatul: 

Ouale se separa, iar albusurile se bat spuma. Galbenusurile se bat cu zaharul si uleiul pana isi dubleaza volumul. Peste galbenusuri adaugam faina amestecata cu praf de copt si esenta de trandafir, amestecam bine si la sfarsit punem si albusurile batute. Aluatul il turnam intr-o tava tapetata cu faina si ulei (se poate si hartie de copt dar eu ma descurc mai bine cu ulei si faina). Se lasa la copt cam 30-35 de minute, se verifica cu o scobitoare si se lasa la racit.

Pana cand s-a copt blatul am taiat felii capsunile si una am lasat-o intreaga.

Am preparat crema de lamaie cu care am umplut tortul si frisca cu cateva picaturi de lamaie am batut-o cu mixerul pana a devenit tare. Am intins frisca pe tort si am ornat cu capsuni.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort Padurea Neagra cu capsuni