Tort cu capsuni

de tarasmariana in Torturi, 20 Feb 2015 | 3981 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat :

  • 3 oua
  • 100g zahar
  • 50g faina
  • 25g amidon
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 pachetel de zahar vanilat

Crema :

  • 3 oua
  • 400ml lapte
  • 200g zahar
  • 6 linguri de amidon
  • 200g unt
  • 15g gelatina
  • 1 pachetel de zahar vanilat
  • 50g ciocolata
  • 700-800g capsuni
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu capsuni:

Blat : 

In primul rand separam albusurile de galbenusuri. Apoi se bat albusurile cu 50g de zahar pana se fac ca o bezea. Punem intr-un bol faina, praful de copt si amidonul apoi le amestecam. In galbenusuri adaugam zaharul vanilat si cele 50g de zahar si se mixeaza pana iese o crema. Adaugam cate putina faina si bezeaua in galbenusuri pana se termina. Pe o plansa de silicon, se intinde jumatatea aluatului intr-un cerc. Cuptorul trebuie incins la 190° C si bagam aluatul in cuptor timp de 10-12 minute, iar apoi facem acelasi lucru cu cealalte jumatate de blat.

Punem tava rotunda de tort pe blat si taiem marginile cu cutitul. Invelim tava cu folie de celofan.  

Crema : 

Punem laptele pe foc cu 100g de zahar intr-o craticioara si lasam pana da in clocot. In oua, adaugam 100g de zahar, zaharul vanilat si amestecam bine si adaugam amidonul. Adaugam cate putin lapte in oua, amestecam bine, si punem pe foc mic pana se ingroasa crema. Se da crema jos de pe foc, adaugam 100g de unt si amestecam cu mixerul. Crema trebuie lasata sa se raceasca la temperatura camerei, adaugam gelatina si inca 100g de unt. Se bate bine cu mixerul timp de 5 minute. Punem tava pe un platou de tort si adaugam primul blat in tava. Taiem capsunele pe jumatate in lungime si le asezam pe marginea tavii cu varful in sus  si cu centrul orientat spre marginea tavii. Punem jumatate din crema, mai punem cateva capsuni intregi in mijlocul tavii si mai adaugam crema. Se pune al doilea blat si se unge cu crema care a ramas. Invelim cu o folie si punem tortul la frigider timp de 8 ore. Decoram tortul cu ciocolata neagra si cu capsuni.

 

POFTA BUNA

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crostini cu ciuperci - Reteta gustoasa pentru un aperitiv rapid

ieri la 11:02

Cupcakes cu vanilie si confetti - Reteta perfecta pe gustul copiilor

pe 27.05 la 18:17

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort cu iaurt si capsuni