Tort cu capsuni , piersici si ciocolata

de alinutzika in Torturi, 20 Iun 2012 | 3127 vizualizari

 

De curand a fost ziua sotiorului meu drag si scump si m-am gandit multa vreme ce tort sa-i fac de ziua lui. Pana la urma, pentru ca aveam si capsuni si un compot de piersici adus de el din Franta, m-am gandit sa fac un tort mai racoros, de vara, combinat cu ciocolata. Foarte bun!

 

INGREDIENTE

  • Pt blat:
  • 5 albusuri
  • 5 linguri de zahar
  • 5 linguri faina
  • 5 linguri ulei
  • 1 praf de copt
  • 1 ciocolata cu lapte
  • Pt. crema:
  • 500 ml lapte
  • 50 g amidon
  • 5 galbenusuri
  • 200 ml frisca
  • 3 linguri zahar
  • 1 compot de piersici
  • 2 pliculete gelatina
  • Pt. decor:
  • capsuni
  • piscoturi
  • zeama de la compotul de piersici
  • 1 plic tort-jelle rosu
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu capsuni , piersici si ciocolata:

Blatul:

Se bat albusurile spuma. Se adauga zaharul si se mixeaza iar. Adaugam uleiul, apoi faina, amestecand incet. Jumatate din blat il punem pe hartia de copt, apoi in restul adaugam ciocolata topita la microunde. Il adaugam si pe acesta in tava de copt, amestecandu-l usor cu blatul alb, dupa imaginatie. Coacem la 170 grade.

Crema:

Laptele se fierbe. Adaugam galbenusurile frecate bine cu zahar, apoi amidonul. Amestecam continuu cu telul de mamaliga pana incepe sa se intareasca. Lasam la racit. Batem frisca pana se intareste, apoi o adaugam in crema de lapte rece. Hidratm gelatina dupa instructiunile de pe plic si o adaugam cremei, amestecand-o bine.

Asamblare:

Blatul il punem intr-o forma cu margini detasabile si il insiropam putin cu zeama din compotul de piersici. Peste, turnam jumatate din crema, apoi piersicile taiate sferturi si iar crema. Deasupra cremei punem piscoturile inmuiate in compot, dupa imaginatia fiecaruia, lasand loc liber intre ele. Capsunii taiati jumatati ii asezam printre piscoturi. Preparam pliculetul de tort-jelle dupa instructiunile de pe plic si il turnam peste capsuni. Dam la rece de pe o zi pe alta.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu capsuni , piersici si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tort cu capsuni si ciocolata