Tort cu capsuni si frisca

de alinutzika in Torturi, 27 Feb 2011 | 7561 vizualizari

 

Pentru ca sotiorul meu drag a implinit 31 de ani, m-am gandit sa-i fac un tort de capsuni prezentat intr-o forma inedita, care reprezenta chiar varsta lui. A fost o surpriza placuta pentru el, nu numai prezentarea acestuia, dar si gustul deosebit de bun.

 

INGREDIENTE

  • 12 oua
  • 12 linguri zahar + 5 linguri zahar pentru crema
  • 12 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • 1 cutie frisca lichida(eu am pus Hulala)
  • 1,5 kg capsuni (pentru crema si ornare)
  • 1 plic vanilie
  • 1 compot de fructe (folosim zeama pentru insiroparea blatului)
  • 1 banana (pentru ornare)
  • 1 plic gelatina transparenta (pentru ornare)
Portii: 15
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu capsuni si frisca:

Mod de preparare:

Blatul:

Se separa albusurile de galbenusuri si se bat bine.Se adauga treptat zaharul, apoi galbenusurile, iar la urma, mestecand foarte usor,praful de copt si faina. Se pune hartie de copt intr-o tava normala si se coace la foc potrivit.Dupa ce este gata, se scoate si cand e rece, se taie in 3 pe orizontala si se decupeaza formele dorite (3 si 1 la mine) sau se lasa simplu. Se poate coace din prima intr-o tava in forma de inimioara sau altceva, dupa preferinta.

Siropul:

Se insiropeaza blatul cu zeama de la un compot de fructe(pere, cirese, piersici, etc.) sau se poate face un sirop de zahar ars.

Crema :

Frisca se mixeaza pana se intareste. Capsunii( 1,2 kg aprox.pentru ca trebuie sa ramana si la ornat) se spala si se pun intr-un bol. Se adauga zaharul (5 linguri sau dupa gust, cat vrem de dulce sa fie crema) si vanilia si se zdrobesc capsunii cu furculita , apoi se amesteca cu frisca.

Blatul taiat se aseaza pe un platou, prima data partea de jos, care se insiropeaza apoi se pune peste blat  jumatate din crema de frisca cu capsuni.Se pune al doilea rand de blat, se insiropeaza si se pune restul de frisca.Se pune ultimul rand de blat si se insiropeaza. Peste blat, se  pun capsuni taiati in jumatati si rondele de banane sau alte fructe, dupa preferinta.Se prepara gelatina dupa indicatiile de pe plic si se pune peste fructe. Se da la rece cel putin 4 ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu capsuni si frisca" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (30)

Bucataras 1

02.03.2011, 22:49

La multi ani, tot ce-ti doresti!

adry88 1

12.06.2011, 13:40

tare bun

alinutzika 1

09.08.2011, 00:16

Cu mare intarziere, va multumesc din suflet pt urari...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort pentru bucatarasi de Sf.Mihail si Gavril