Tort cu capsuni si nuca de cocos

de Maria68 in Torturi, 26 Mai 2012 | 3329 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 250g unt moale
  • 250g zahar(eu am folosit 200g)
  • 6 oua de marime mijlocie
  • 400g faina
  • 100g nuca de cocos(fulgi)
  • 1 plic praf de copt
  • 4 -5 linguri lapte de cocos sau lapte de vaca(eu am folosit lapte de vaca)

Pentru crema:

  • 250g ciocolata alba
  • 500ml smantana pentru fisca sau frisca lichida
  • 100g ciocolata cu lapte sau amaruie
  • 300g capsuni
  • dulceata de capsuni

Pentru insiropat:

  • 300ml apa
  • 4 linguri zahar
  • 1 lingura lichior cocos(eu nu am folosit)

Pentru decor:

  • 300g capsuni
  • dulceata de capsuni
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu capsuni si nuca de cocos:

Preincalziti cuptorul la 180 grade(la foc potrivit). Tapetati o forma de 26cm. cu hartie de copt. Bateti untul inmuiat cu zaharul timp de 2-3 minute; adaugati pe rand, ouale intregi, amestecand foarte bine dupa fiecare (cu mixerul). Se cerne faina impreuna cu praful de copt si le incorporam in compozitia de oua. Adaugam nuca de cocos si laptele de cocos sau laptele de vaca, amestecand usor cu o spatula. Dupa care rasturnam amestecul in tava , niveland suprafata. 
Se coace timp de 30-40 minute sau facand testul scobitorii.Lasam sa se raceasca in forma dupa care scoatem tortul pe un gratar. Se taie blatul pe doua niveluri, pe orizontala obtinand astfel trei blaturi.
Ciocolata alba se pune intr-un castron, deasupra unei cratite cu apa care fierbe la foc mic si lasam sa se topeasca. Dupa ce s-a topit, lasam sa se racoreasca.
Taiem in bucati mici ciocolata cu lapte(sau amaruie). Batem frisca pana se intareste usor, apoi o turnam amestecand in ciocolata alba racorita. Se incorporeaza apoi bucatile de ciocolata.
Preparam siropul, punand apa si zaharul la fiert intr-un ibric, pe foc mic, timp de 5 minute. Adaugam lichiorul(daca folosim) si lasam sa se raceasca complet.
Asezam primul blat pe un platou. Il insiropam bine si ungem cu o lingura mare de dulceata de capsuni. Intindem o treime din crema si nivelam. Asezam deasupra celalalt blat, il insiropam si ungem, la fel ca si cel de la baza,cu o lingura mare de dulceata de capsuni. Intindem cealalta treime de crema, asezam deasupra ei cat mai uniform un strat subtire de capsuni(taiate in felii subtiri). Acoperim cu ultimul blat, pe care de asemenea il insiropam si ungem cu dulceata. Intindem ultima treime de crema si ornam cu capsuni.
Capsunile pentru decor le taiem in felii pe lungime si le asezam pe tort in doua cercuri.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu capsuni si nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort pentru aniversare cu frisca