Tort cu ciocolata

de anca_rm in Torturi, 22 Ian 2016 | 7300 vizualizari

 

Nicio zi fara ciocolata 
Am vrut sa-i spun tort trufa dar parca nu-mi place cum suna, asa ca a ramas simplu tort cu cuicolata. Este plinnnnn de ciocolata 
 

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • -200 g ciocolata neagra
  • -100 ml cafea /lapte
  • -5 oua
  • -3 linguri zahar
  • -150 gr nuca
  • -1 plic praf de copt
  • -3 linguri faina
  • -1/2 lingurita esenta rom
  • -praf de sare
  • Crema:
  • -400 ml frisca
  • -250 g mascarpone
  • -200 g ciocolata
  • Glazura :
  • -100 g ciocolata
  • -50 g unt
  • -2 linguri lapte
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata:

Blat:

Ciocolata o topim impreuna cu cafeau sau laptele si cu un pic de sare pe foc mic amestecand continuu si avand grija sa nu fiarba .

O lasam la racit .

Albusurile de la oua le punem intr-un bol si le batem impreuna cu zaharul pana cand avem o spuma tare .

Adaugam galbenusurile, ciocolata topita ,nuca , parful de copt si faina.

Omogenizam si turnam in tava acoperita cu hartie de copt (tava cu diametru de 20 cm am folosit eu) .

Dam la cuptorul incins la 180 grade pana trece testul scobitorii (30 minute).

Este un blat umed care nu mai trebuie insiropat.

Lasam blatul la racit de preferinta pana a doua zi ca sa il putem taia mai usor.

Impartim blatul in 3.

Crema:

Punem intr-o craticioara pe foc la incalzit 200 ml frisca. Cand este calda adaugam ciocolata rupta bucati si amestecam pana se topeste. Lasam sa se raceasca bine de tot inainte de a mixa.

Cand este rece punem mascarponele si restul de frisca si batem foarte bine pana cand avem o crema cu o consistenta groasa .

Luam din crema 3-4 linguri pentru pus deasupra tortului, iar restul o impartim in doua parti egale.

Asamblam bucatile de tort, iar deasupra punem crema luata deoparte .

Dam tortul la frigider si facem glazura. Topim ciocolata impreuna cu untul si laptele , si lasam putin, sa se racoreasca .

Turnam peste tort, nivelam si dam la frigider.

Ca si decor puteti folosi nuci caramelizate (cum am folosit eu) sau bomboane colorate sau poate fi lasat asa .

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cupcakes cu vanilie si confetti - Reteta perfecta pe gustul copiilor

pe 27.05 la 18:17

Brioșe cu ou și gorgonzola dulce

pe 27.05 la 16:02

Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola

pe 27.05 la 15:14

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Parfe de ananas