Tort cu ciocolata de casa

de Dana Cristea - pusikmea in Torturi, 8 Apr 2012 | 10304 vizualizari

 

Tortul este facut de mult, l-am facut pentru ziua surorii mele, insa abia acum il postez, iar cu ocazia asta doresc tuturor celor care-si sarbatoresc azi onomastica, un sincer La multi ani!!!

 

INGREDIENTE

  • pentru blat:
  • 3 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 6 linguri de faina
  • 1 praf de copt
  • 1 lingura de ulei
  • 6 linguri de lapte
  • 1 lingura de cacao
  • esenta de rom
  • pentru ciocolata de casa:
  • 1 pachet unt
  • 500 g zahar
  • 200 ml apa
  • 500 g lapte praf
  • 50 g cacao
  • pentru glazura:
  • 100 g ciocolata amaruie50 ml frisca lichida50 g untpentru ornat:
  • flori din pasta de lapte prafgrilaje de ciocolatabomboane argintii
Portii: 10
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata de casa:

Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul in ploaie, galbenusurile unul cate unul, uleiul, laptele, esenta, faina amestecata cu praful de copt si cacaoa, dupa care omogenizam bine compozitia. Turnam compozitia intr-o forma rotunda unsa cu ulei si tapetata cu faina si dam la cuptorul preincalzit pentru 20 - 30 de minute la foc mediu. Lasam blatul sa se raceasca, dupa care il taiem in 2.

Pentru ciocolata de casa se procedeaza asa:

Apa se fierbe cu zaharul cca 5 minute ( nu trebuie sa se faca un sirop prea gros, deoarece nu trebuie sa se intareasca foarte tare ) dupa care se ia de pe foc si se adauga untul.

Cand acesta s-a topit adaugam laptele praf si cacaoa, si se amesteca pana se omogenizeaza.

Optional se poate adauga si esenta de rom.

Se toarna 1/2 din ciocolata fierbinte peste primul blat, care se insiropeaza inainte, se pune si celalalt blat insiropat, dupa care se toarna si restul de ciocolata.

Glazura:

Se rupe ciocolata bucati, se adauga frisca si untul intr-un ibric, dupa care se pune pe foc, amestecand continuu pana se omogenizeaza.

Se da la rece pana incepe sa se intareasca.

Se acopera tortul cu aceasta glazura.

Se orneaza cu grilaje de ciocolata, bomboane si flori din lapte praf.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata de casa" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tortul meu Snickers