Tort cu ciocolata, rom si stafide

de Oana in Torturi, 1 Apr 2009 | 13731 vizualizari

 

Sau mai bine zis, tortul soacrei :). Da, da, nu radeti, e pe bune! l-am facut special pentru socrella, maine este ziua ei, La multi ani!!

Mi-a luat ceva timp sa-l fac, pentru ca trebuie lasate la racit crema si blatul. Era bine sa le fac de seara si azi doar sa asamblez tortul…dar eu le-am facut dimineata si l-am asamblat pe seara

 

INGREDIENTE

         Blat:
  • pandispan cu suc de portocale
       Crema:
  • 700 ml smantana lichida LaDorna cutia rosie
  • 2 ciocolate amarui si jumatate ciocolata cu lapte (am avut Kandia)
  • o filola esenta de rom
  • un intaritor de frisca
  • Stafide si esenta de rom
        Sirop:
  • o cana cu apa
  • 2 pliculete zahar vanilat cu rom
  • esenta de rom de la stafide
        Decor:
  • o ciocolata alba
  • o ciocolata amaruie
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata, rom si stafide:

Blatul este pandispanul cu suc de portocale, mai simplu nici ca se putea. Dupa ce este gata il lasati sa se raceasca in forma de tort si apoi il scoateti si il mai lasati cateva ore pana il taiati.

Crema se face prima si se lasa la rece pana la asamblarea tortului. Smantana se pune la foc si cand este calda bine se toarna peste ciocolata rupta bucati, se amesteca bine si se lasa la rece. Dupa cateva ore sa bate bine cu mixerul, se adauga esenta de rom si pliculetul de intaritor. Se intaraseste si iese super, apoi se lasa la rece.

Stafidele, cam o mana mare, se spala cu apa rece si apoi se rastoarna intr-un bol cu apa clocotita si se lasa acolo pana se raceste apa. Se scurg si se spala iar, apoi se adauga peste ele o sticluta de esenta de rom si se lasa vreo ora.

Siropul: se fierbe o cana cu apa, se adauga 2 pliculete de zahar vanilat cu rom si se lasa apoi la racit. La final se adauga romul din stafide, se scurg bine de tot si cu acest sirop se vor insiropa blaturile.

Pentru decor, am folosit o ciocolata alba si inca un amaruie, tot Kandia, pe care le-am topit la microunde in boluri separate. Pe hartie de copt, rupta fasiute, am desenat frunzulite, bulinute si niste floricele. Ciocolata am pus-o in cate un cornet facut tot din hartie de copt, dar se poate folosi si o punguta, rupta f. putin la un colt. Figurinele le-am pus la frigider pana in momentul decorarii tortului.

Pentru asamblare, am taiat blatul in 3 parti egale, le-am insiropat bine cu tot siropul, am pus pe fiecare blat cate 4 linguri pline cu crema, am presarat stafide si apoi am imbracat tortul in crema. Am scos figurinele de ciocolata si l-am decorat cum m-am priceput

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata, rom si stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

Adinacarla 1

23.01.2010, 23:32

Multumesc Oana...sigur am sa-l mai fac...si atunci imi va iesii mai bine.

Sunt inca noua aici pe site dar as fi interesata daca exita cumva un subiect unde se pot pune poze si "povestii" despre retete incercate de la alti membrii?
Cum e si in cazul meu...am probat reteta ta si mi-a iesit ..

elena1988 1

04.03.2011, 16:33

gaby_gabytza 1

16.02.2012, 13:17

wow ce superb e tortul

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata si cafea