Tort cu ciocolata si banane

de angyb in Torturi, 4 Feb 2013 | 6234 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 oua
  • 200g zahar
  • 200g unt moale
  • 180g faina
  • 1 plic de drojdie pt.dulciuri
  • 20g de cacao
  • 2 linguri de lapte
  • Crema:
  • 500 ml frisca
  • 50 g unt
  • 200 g ciocolata alba
  • 3 linguri de miere
  • 5 banane
  • 25 g ciocolata cu lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata si banane:

Blatul:

Mixam untul cu 100 g de zahar pana cand devine o crema dupa care adaugam pe rand galbenusurile.

Separat batem spuma albusurile cu un praf de sare dupa care adauugam restul de zahar si le mixam bine pana cand devin lucioase, dupa care le adaugam la crema de unt impreuna cu 2 linguri de lapte si amestecam (de sus in jos ca sa nu se lase albusurile). Adaugam faina amestecata cu drojdia si cacao.

Compozitia obtinuta o turnam intr-o tava rotunda cu fundul detasabil tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la 160 de grade aproximativ 40 de minute,pana cand trece testul cu scobitoarea.

Crema:

Topim pe baie de abur 200 de ml de frisca impreuna cu ciocolata alba. Cand ciocolata s-a topit luam de pe foc si adaugam untul si mierea.

Compozitia obtinuta se de la rece 2-3 ore,dupa care o mixam spuma dupa care  adaugam  restul de frisca batuta spuma tare.

Taiem blatul in doua intindem un strat de banane taiate in doua pe lung 3/4 din crema acoperim cu al doilea blat di il decoram cu restul de crema ramasa,si  de ciocolata cu lapte rasa

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata si banane" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Lau 1

05.02.2013, 08:19

alba_zori 1

15.02.2013, 13:58

foarte bun si frumusel,imi place mult

monik80 1

20.03.2015, 15:44

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort cu nuca, mascarpone si caramel