Tort cu ciocolata si capsuni

de roberta24 in Torturi, 26 Feb 2010 | 5552 vizualizari

 

Un martisor dulce pentru toate doamnele!

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 4 linguri ulei
  • un praf de copt
  • 50 gr cacao
  • Crema
  • 500 ml frisca lichida
  • 150 gr ciocolata alba
  • 10 gr gelatina
  • 100 ml sirop capsuni
  • 200 gr capsuni
  • Sirop
  • 200 ml apa
  • 4 linguri zahar
  • o fiola esenta de rom
  • Pentru ornat
  • o ciocolata amaruie
  • doua fructe kiwi
  • 300 gr capsuni
  • 1 plic tort jelle
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata si capsuni:

Blat

Separam ouale, albusurile le batem spuma cu un praf de sare, apoi adaugam treptat zaharul si mixam in continuare pana obtinem o bezea lucioasa si tare. Adaugam apoi treptat galbenusurile amestecate cu uleiul, amestecand cu o lungura de lemn, dupa incorporam faina amestecata cu praful de copt si la final adaugam cacaua. Punem compozitia intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt si o dam la cuptor pentru aprox. 30 de minute la foc mediu.

Crema

Punem gelatina la inmuiat in cateva linguri de apa, ciocolata alba taiata marunt impreuna cu 200 ml frisca lichida le punem pe baie de aburi pana cand se topeste ciocolata, o luam de pe foc si adaugam gelatina inmuiata apoi o dam la racit. dupa ce compozitia de ciocolata s-a racit, batem restul de frisca pana obtinem o spuma tare si incepem sa adaugam cate o lingura din compozitia de ciocolata mixand in continuare pana la totala incorporare a acesteia, apoi adaugam siropul de capsuni si capsunile taiate cubulete mici si omogenizam bine.

Taiem blatul in doua, insiropam blatul si punem crema, apoi adaugam si cealalta parte de blat, imbracam tortul in crema. Taiem ciocolata amaruie bucatele mici si imbracam lateralele tortului cu ea, taiem fructele feliute si decoram tortul cu ele, iar peste fructe turnam tort jelle-ul preparat dupa instructiunile de pe plic.

Pofta buna si o primavara frumoasa tuturor!!!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata si capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort de Paste