Tort cu ciocolata si gem de zmeura

de CameliaR in Torturi, 7 Ian 2017 | 3442 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat cacao:
  • 6 oua
  • 120 g zahar
  • 70 g faina
  • 50 g cacao
  • Mousse de ciocolata:
  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 150 ml frisca batuta
  • 150 ml frisca lichida
  • 5 g gelatina
  • Pentru insiropat:
  • zeama de la un compot cu ananas sau apa+zahar
  • Decor:
  • pasta de zahar de culoare alba
  • pasta de zahar rosie
  • scobitori sau bete pentru frigarui
  • panglica tort
  • crema de unt:
  • 300 g unt 
  • 150 g zahar pudra
Portii: 7
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata si gem de zmeura:

Blat cacao:

Mixam ouale cu zaharul pana isi tripleaza volumul si se deschid la culoare. Amestecam faina cu cacaua si apoi o cernem. Adaugam cate 2 linguri din amestecul solid in cel lichid si mixam la viteza medie. Procedam astfel, pana terminam de incorporat tot amestecul solid. Turnam compozitia intr-o tava de 19 cm, tapetata cu hartie de copt si o lasam la 170 grade C, timp de 20-30 de minute. Verificam blatul cu o scobitoare.

Mousse de ciocolata:

Mixam frisca lichida si apoi o dam la rece. Pregatim gelatina conform instructiunilor de pe ambalaj. Eu am topit granulele de gelatina in cuptorul cu microunde. Intr-o craticioara mica, punem frisca pe foc. O lasam pana este fierbinte. Nu trebuie sa dea in fiert. Adaugam ciocolata rupta in bucatele si o amestecam cu un tel pana se topeste. Adaugam gelatina si mai amestecam putin. Luam ciocolata de pe foc si o lasam sa se raceasca. Cand s-a racit, o punem in frigider pentru 20-30 de minute. Scoatem crema de ciocolata si o mixam. Incorporam  frisca in crema de ciocolata. Taiem blatul in 3 sectiuni. Punem prima sectiune in cercul formei in care am copt blatul. Cu o lingurita, scobim usor la suprafata blatului. Pastram resturile de blat. Adaugam 2-3 linguri de gem de zmeura, intindem uniform iar apoi acoperi cu resturile pe care le-am scobit. Insiropam usor prima sectiune. Adaugam 1-2 linguri de crema. Intindem uniform. Adaugam sectiunea a doua de blat pe care o insiropam. Punem 1-2 linguri de crema. Insiropam usor si ultima sectiune. Cu o lingurita, scobim usor la suprafata blatului. Pastram resturile de blat. Adaugam 2-3 linguri de gem de zmeura, intindem uniform iar apoi acoperi cu resturile pe care le-am scobit. Lasam tortul la frigider peste noapte. A doua zi, imbracam tortul in crema de unt (mixam 300 g unt +120 g zahar pudra).  Presaram pe masa de lucru zahar pudra si cu un sucitor intindem pasta alba de zahar. Acoperim tortul cu pasta de zahar si il finisam. Presaram pe masa de lucru zahar pudra si cu un sucitor intindem pasta rosie de zahar. Decupam inimioare mai groase cu o forma. Eu am decupat 6 inimioare. Decupam si cateva cerculete. Infigem inimioarele in scobitori iar apoi le fixam pe tort. Lipim cerculetele pe suprafata tortului cu crema de unt. La baza tortului punem panglica de decor. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata si gem de zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de ciocolata si jeleu de visine