Tort cu ciocolata si zmeura

de Lorra in Torturi, 8 Ian 2015 | 4061 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 6 oua
  • 6 linguri de faina
  • 6 linguri de zahar
  • 6 linguri ulei
  • 1 plic praf de copt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • un praf de sare
  • Crema ciocolata
  • 250 gr ciocolata
  • 250 ml frisca
  • Crema zmeura
  • 250 gr zmeura
  • 250 gr frisca
  • 1 lingura zahar
  • Decor
  • 200 ml frisca
  • 150 gr ciocolata + 100 ml frisca
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata si zmeura:

  • Blat

Galbenusurile se amesteca cu uleiul turnat cate putin, ca pentru maioneza.

Albusurile se bat spuma tare cu zaharul, zaharul vanilat si un praf de sare.

Cand zaharul s-a topit, se adauga crema de galbenusuri, se amesteca bine, apoi se toarna faina (in ploaie) amestecata cu praful de copt. Se amesteca usor, cu miscari lente de jos in sus.

Se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul deja incins. Se coace la foc moderat.

Cand este copt, se opreste focul si se mai lasa 5 minute in interior, cu usa intredeschisa.

  • Crema cioco

Se pune intr-o craticioara frisca lichida impreuna cu ciocolata rupta in bucati mici si se tine pe foc pana la omogenizarea cremei.

Se da la frigider peste noapte, apoi se mixeaza 5 min.

  • Crema zmeura

Se scoate zmeura de la congelator, se amesteca cu o lingura de zahar si se tine asa timp de o ora, apoi se pune la blender pana devine piure si zaharul este topit.

Se trece piureul de zmeura prin sita pentru a inlatura semintele apoi se amesteca cu frisca batuta spuma tare.

  • Glazura de ciocolata

Se topeste ciocolata amestecata cu frisca, apoi se lasa la racit.

 

Blatul se taie in 3 parti egale pe care se aseaza cele doua creme iar deasupra se orneaza cu glazura de ciocolata.

Se mixeaza cei 200 ml frisca, se umple un pos si se orneaza tortul dupa preferinta.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata si zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (34)

mihaelar63 1

20.01.2015, 09:58

Imi place mult tortul tau Si crema , am eu asa o retinere fata de gelatina

Lorra 1

20.01.2015, 10:12

Da, fara gelatina cremele odata ce este bine batuta frisca la zmeura iar crema de cicolata este tinuta la frigider cat trebuie, va iesi perfect

Rahela Velicu 1

27.06.2021, 09:14

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort Alb-Negru