Tort cu crema caramel

de Bunica in Torturi, 13 Apr 2014 | 5829 vizualizari

 

Plecand de la Tortul cu aroma de trandafir ,am modificat putin si am facut cu aroma de caramel.......care-mi place foarte mult!Reteta este putin mai lunga si o sa vi se para grea,dar nu este greu de facut.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • vanilie
  • Crema:
  • 6 albusuri
  • 5 linguri zahar
  • 4 linguri zahar
  • Glazura:
  • 200 g. ciocolata cu 65% cacao
  • 50 g. unt
  • 200 ml. frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema caramel:

4 linguri zahar la caramelizam intr-o cratita si tapetam peretii si fundul cratitei cu zahar ars.

Crema:

6 albusuri le mixam bine cu un praf de sare.Cat mixam albusurile punem la caramelizat 4  linguri de zahar.

Cand zaharul devine fluid il turnam peste albusurile batute spuma mixand in continuare.

Intreaga compozitie o punem in cratita tapetata cu zahar ars ,pe care o punem intr-o alta cratita cu apa fiarta si o dam la cuptor.

La cuptor se tine 25-30 minute(facem testul cu scobitoarea.

Lasam crema in cuptor sa se raceasca .

Blatul:

Separam albusurile de galbenusuri.

Albusurile se mixeaza cu putina sare pana stau pe teluri.

Punem zaharul cate o lingura si zaharul vanilat  mixand tot timpul.

Adaugam galbenusurile pe rand  cate unul mixand bine.

Luam o forma de tort cu inel,o ungem cu putin ulei si o tapetam cu putina faina.

Turnam compozitia si dam la cuptorul incins la 170 grade pentru 25-30 minute.

Glazura:

Ciocolata rupta in bucati mici se pune la topit impreuna cu untul intr-un ibric.

Frisca se mixeaza bine.

Asamblare:

Blatul se taie in doua.

O parte o punem peste crema din cratita,punem un platou deasupra cratitei si cu o miscare ferma intoarcem cratita.

Punem al doilea blat , punem glazura si ornam cu frisca.

TIPS-URI

1

In primele 15 minute nu deschide usa cuptorului. Cratita in care caramelizam zaharul trebuie sa aiba aceeasi dimensiune cu forma de tort.

2

dupa ce stingem focul lasam usa cuptoruli intredeschisa pentru a se raci crema usor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema caramel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu ciocolata, visine si banane (de post)