Tort cu crema de alune

de xana in Torturi, 23 Mai 2014 | 10829 vizualizari

 

Pentru cei 30 de ani impliniti astazi, se preta numai un tort caloric :) Asa ca l-am facut cu ciocolata si unt de arahide, o combinatie pe placul meu.

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 6 oua
  • 240 gr faina
  • 30 gr cacao
  • 250 gr zahar
  • 60 ml ulei
  • 90 ml apa
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingura esenta de rom
  • 1 praf de sare

Pentru crema de alune:

  • 250 gr unt sau margarina
  • 255 gr unt de arahide
  • 350 gr zahar praf
  • 125 gr smantana groasa

Pentru crema de ciocolata

  • 200 gr ciocolata
  • 200 ml frisca lichida
  • 1 lingura de zahar
  • 1 lingura esenta de vanilie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de alune:

Pentru blat batem albusurile spuma tare cu un praf de sare iar galbenusurile cu zaharul. Cand galbenusurile devin pufoase, adaugam uleiul in fir subtire, ca la maioneza, apoi apa, fara a ne opri din mixat. Adaugam faina amestecata cu cacaua si praful de copt, amestecam, apoi adaugam romul si albusurile in doua etape, amestecand usor, cu miscari de jos in sus. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pana trece testul scobitorii. Se lasa la racit complet apoi se taie in trei. Pentru crema de ciocolata, punem frisca si zaharul pe foc pana da in clocot, dam deoparte si adaugam vanilia si ciocolata, amestecam pana devine lucioasa.

Pentru crema de alune, mixam timp de 2-3 minute untul moale si untul de arahide pana se omogenizeaza, apoi cu mixerul pe treapta 1, adaugam putin cate putin zaharul cernut. Cand obtinem un amestec pufos, adaugam smantana si mai mixam 4-5 minute la viteza mai mare. Pe prima foaie a blatului ungem un strat de ciocolata(lasam 2-3 linguri pentru decor) apoi altul de crema de alune, repetam la fel si cu a doua foaie, lasand cam jumatate din crema pentru decor. Imbracam tortul intr-un strat subtire de crema de alune, ornam cu ajutorul unui posh dupa bunul plac, stropim si cu restul de crema de ciocolata. Am mai folosit pe margini si fulgi de ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de alune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de alune