Tort cu crema de branza, zmeura si crema de ciocolata

de Rocsi in Torturi, 6 Aug 2012 | 4785 vizualizari

 

Un tort facut cu mult drag pentru mine si iubitul meu.Astazi implinim si noi cativa anisori de cand suntem impreuna si am zis ca nu e nimic mai potrivit decat ceva dulce ca sa nu uitam niciodata ziua in care am pornit spre aceasta poveste de iubire.La multi ani iubitu, la multi ani pentru noi!!!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 oua
  • 1 lingura unt
  • ½ cana de zahar
  • 9 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • Crema de ciocolata:
  • 100 gr ciocolata cu lapte
  • 40 gr ciocolata amaruie
  • 130 gr frisca lichida
  • Crema cu zmeura:
  • 200 gr mascarpone
  • 250 gr branza de vaci mai cremoasa
  • 5 linguri zahar pudra
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 400 gr zmeura
  • 1 plic cappucino
  • 2-3 linguri frisca batuta
  • piscoturi
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de branza, zmeura si crema de ciocolata:

Blatul: Topim untul 20 de secunde la microunde si il lasam sa se raceasca. Ouale le mixam spuma impreuna cu zaharul . Incorporam untul topit si extractul de vanilie. Praful de copt il stingem cu putina zeama de lamaie si il punem peste oua. La sfarsit incorporam faina. Ungem o tava rotunda cu margarina si punem hartie de copt. Turnam compozitia in tava si o bagam in cuptorul incins. Lasam blatul pana este copt(facem testul cu scobitoarea), apoi il scoatem si il lasam sa se raceasca.  

Crema de ciocolata: Rupem ciocolata bucatele mici si o punem intr-un bol. Peste turnam frisca lichida. Asezam vasul pe baie de aburi pana ciocolata este topita bine. Dam vasul la frigider sa se raceasca continutul cu ciocolata si sa se intareasca putin. Il scoatem mai apoi si mixam pana crema se ingroasa.  

Crema cu zmeura: Mascarponele impreuna cu branza de vaci le mixam pana devin crema. O indulcim cu zaharul pudra. Ii dam aroma cu zaharul vanilat si extractul de vanilie.  

Asamblare:Pregatim un cappucino conform instructiunilor si il lasam sa se racoreasca cat sa fie caldut.

Taiem blatul in doua (aici eu l-am taiat cam stramb, asa ca sa ma scuzati :) si sa nu ma certati prea tare). Tapetam cu folie o tava detasabila. Asezam prima foaie si o insiropam. Punem jumatate din crema de branza, apoi zmeura (oprim cateva pentru ornat) si restul de crema de branza. Insiropam si al 2 lea blat si il asezm peste crema de branza. Deasupra punem crema de ciocolata si o intindem uniform cu o spatula. Dam la rece cam 30 de minute. Il scoatem apoi pe un platou, deasupra asezam zmeura, iar pe margini punem piscoturi taiate pe jumatate si unse cu putina frisca ca sa stea lipite.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de branza, zmeura si crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort cu zmeura si mascarpone