Tort cu crema de capsuni

de ana in Torturi, 20 Mai 2010 | 5192 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat avem nevoie de :
  • 6 oua
  • 150 gr zahar
  • 8 linguri de faina
  • 3 linguri de ulei
  • 3 linguri de cacao
  • Pentru crema
  • 500 ml frisca
  • 400 gr capsuni
  • 1 plic de gelatina
  • Sirop
  • 200 gr zahar
  • 300 ml apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de capsuni:

Preparam blatul:

Batem spuma albusurile ,dupa ce s-au intarit adaugam putin cate putin zaharul,apoi galbenusurile,faina ,cacao si la sfarsit uleiul cum mi-a spus gabitzu.

Coacem la foc mediu .Dupa ce s-a copt il dam la rece pentru 2-3 ore (asa se taie mult mai bine).

Crema:

Mixam capsunile ,mixam si frisca ,apoi incorporam capsunile mixate.

Punem gelatina la inmuiat in 50 ml apa ,apoi o dam la microunde 2 secunde.

Incorporam si gelatina si crema o punem la rece cam 30 de minute.

Siropul:

Clocotim 2 minute apa cu zaharul ,dupa care insiropam discurile blatului.(L-am taiat in 3)

Asamblam si ornam dupa preferinte !

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

nadina73 1

20.05.2010, 21:32

super super,am ajuns tarziu?dar nu vreau dacat o feliuta mica de tot ca ma cearta rocsi5 furcu super felicitari

ana 1

21.05.2010, 07:53

Pusi tu numa suna la usa ,numaidecat deschid@Izu @Medioto miltumesc frumos@Nadina ,nu iubita n-ai ajuns tarziiu ,mai este

Dana Cristea - pusikmea 1

21.05.2010, 09:32

vezi ca nu mai scapi de mine s-a trezit sarbatorita?

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Flori,fete si ....un tort ciocolatos cu capsuni