Tort cu crema de caramel

de Angelina_Elena in Torturi, 2 Mar 2014 | 3725 vizualizari

 

Pentru blat m-am inspirat de la Gabriela(Cuisine), careia ii multumesc! Un blat minunat, intens si umed!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 250 g faina
  • 350 g zahar
  • 250 ml iaurt grecesc
  • 125 ml cafea
  • 125 ml ulei
  • 80 g cacao neagra
  • 2 oua mari
  • 2 lingurite bicarbonat de sodiu
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 praf de sare
  • Mousse de caramel:
  • 2 ciocolati Milka cu caramel (200 g)
  • 500 ml frisca lichida Meggle
  • Decor:
  • fondant
  • aschii de ciocolata
  • bomboane de capsuni
  • alune invelite in ciocolata
  • rulouri cu crema de ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de caramel:

Blat: 

Preincalzim cuptorul la 160ºC.

Ingredientele uscate: faina, zaharul, cacaoa, praful de copt si bicarbonatul le cernem si le punem toate intr-un castron.

Amestecam cu un tel ca sa se amestece bine unele cu altele.

Ingredientele lichide plus ouale, le punem in alt vas, apoi le turnam peste cele uscate si mixam foarte bine pana la incorporare.

Tapetam o tava de tort cu hartie de copt si turnam jumatate din compozitie.

Introducem tava la cuptor si coacem aproximativ 35 – 40 de minute, pana trece testul scobitorii.

La fel procedam si cu cel de-al doilea blat.

Se scot usor din forme, dupa ce s-au racit.

ESTE OBLIGATORIU sa coacem 2 blaturi, nu unul deoarece se taie foarte greu !!!

Crema de caramel:

Patram 100 ml frisca lichida, iar restul o punem intr-un vas si o mixam foarte bine.

Topim ciocolata cu frisca lichida, la foc mic, apoi o lasam sa se racoreasca putin si o amestecam cu frisca batuta.

Dam crema de caramel la frigider peste noapte.

Asamblare:

Inainte de a ne apuca de asamblarea tortului, pastram o parte din crema pentru ornat.

Intr-o tava cu peretii detasabili punem primul blat de tort, turnam crema de caramel si acoperim cu cel de-al doilea blat.

Dam tortul la frigider pentru minim 2 ore, apoi il decoram.

Imbracam tortul intr-un strat subtire de crema apoi decoram marginea cu rulourile de ciocolata.

Deasupra presaram aschii de ciocolata, facem cateva moate de frisca, asezam o bombonica pe un mot, o aluna invelita in ciocolata pe altul si tot asa pana terminam.

Cum a fost tortul pentru aniversarea parintiilor, am facut din fondant o inimioara si 2 verighete...nu a fost cel mai aspectuos tort dar a avut un gust divin!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de caramel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata (cu crema ganache)