Tort cu crema de iaurt si dulceata de mure

de Teo in Torturi, 20 Mar 2011 | 6260 vizualizari

 

...este un desert foarte racoros!

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 8 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 4 linguri de ulei
  • 7 linguri de faina
  • 1 lingura de cacao
  • 1 praf de copt
  • esenta de rom
  • Crema
  • 250 g branza dulce
  • 250 g frisca Hulala
  • 1 pahar de iaurt cu fructe de 400 ml
  • 3 lingurite dulceata de mure
  • 15 g gelatina
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de iaurt si dulceata de mure:

Se bat albusurile separat de galbenusuri, se adauga faina, cacao si praful de copt, esenta de rom si apoi uleiul. Se tapeteaza tava (25x30cm) cu hartie de copt si se da la cuptor pentru 20-25 min la foc mediu.

Dupa ce s-a racit se taie in doua pe lungime si se insiropeaza cu zeama de compot (de visine am avut eu).

Se aseaza prima foaie de blat insiropat, apoi se intinde crema care se prepara astfel:

Se pune gelatina la inmuiat cu zeama de compot, amestecam toate ingredientele de la crema intr-un bol mare, iar la afarsit adaugam gelatina dupa ce a fost dizolvata pe baie de aburi.

Dupa ce am asezat crema adaugam si cea de-a doua foaie de balt, pe care l-am insiropat in prealabil.

Se orneaza cu frisca dupa imaginatia fiecaruia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de iaurt si dulceata de mure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

brunetica 1

18.12.2011, 08:21

ce bunatate si frumusete imi vad ochii

LicutaMarin 1

11.01.2012, 22:11

Superb!!!

BuburuzaBubu 1

09.04.2012, 22:26

plaaace

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu crema de iaurt si jeleu de caise